ESPAÑOL

INICI

Cerca

Significat esotèric regnes de la natura

Àguila marcenca

Aus esotèriques

Els egipcis consideraven als ocells missatgers entre els mortals i les deïtats, però potser van ser els pobles celtes els que estaven més aferrats a aquesta creença. De la mateixa manera, els gals tenen en la seva mitologia una gran presència d'ocells i aus en la seva comunicació amb l'inframón, rebien cada missatge com si es tractés d'un fet diví digne de ser seguit. Els amerindis i els inques també concedien a aquests animals dons molt especials, interpretant els seus missatges a través del seu vol, els quals eren respectats i seguint fidelment el que se'ls transmetia. Potser una dels ocell més respectada i temuda sigui el corb, ja que els seus missatges solen portar funestes notícies sempre relacionades amb la mort o amb algun nefast succés, per la qual cosa se'ls considera ocells de mal averany.
Espiadimonis

Insectes esotèrics

En somnis considerarem insectes a tota mena de bestioles petits que ens creen malestar, encara que, no siguin pròpiament insectes. En general els insectes indiquen que estem acumulant pors i ressentiments cap a persones properes o que freqüentem. Es tracta d'un sentiment de superioritat però que en el fons s'amaga un temor. Somiar amb l'atac d'insectes indica, un cert temor que persones en principi inferiors a nosaltres, puguin fer-nos mal amb les seves murmuracions i accions que no podem controlar. Si somiem que envaeixen la nostra casa és símptoma de por a murmuracions malintencionades.
Ardilla roja

Mamífers esotèrics

Els humans s'han relacionat antigament amb els mamífers, i d'aquesta relació ha derivat una gran quantitat de símbols, creences i mites. Als animals els hem adorat com a déus, representant la bona o mala sort, se'ls ha considerat com a principi de poder i saviesa. Molts d'ells se'ls assignen una qualitat humana. Els antics humans caçadors-recol·lectors els respectaven i arribant a reverenciar-los com a part de la natura, a la qual consideraven sagrada. Alguns d'aquests animals van ser adoptats com tòtems per accedir a la seva saviesa instintiva.
Lagarto ocelado

Crustacis esotèrics

Els crustacis, especialment els marins, són molt apreciats en gastronomia i són considerats com uns potents afrodisíacs. Pel que hi ha al seu entorn diferents creences i llegendes. En l'horòscop occidental aquesta Càncer, el cranc, etc.
Lagarto ocelado

Rèptils esotèrics

Els rèptils i amfibis són temuts i adorats per un igual, estan envoltats per un halo enigmàtic constituït de llegendes i supersticions. Aquests animals, incompresos des d'antic, són atacats i exterminats per ignorància i superstició. Moltes cultures i religions els han atribuït poders màgics i propietats malignes, una excepció van ser els amerindis que tenen com a déu a la serp emplomallada.
Farigola

Plantes esotèriques

El costum d'atribuir qualitats màgiques i curatives a les plantes ve de molt enrere en el temps. Des que hi ha memòria s'han utilitzat les plantes per curar i alleujar els dolors o com a ofrena als déus. Aquestes tradicions es van transmetre de pares a fills oralment. En l'actualitat es coneixen d'una manera més científica les seves propietats i se segueixen utilitzant en la vida diària per trobar alleujament a les nostres molèsties físiques i en l'elaboració dels nostres plats. Un altre apassionant món és la interpretació dels somnis, on les plantes i sobretot les seves flors tenen un paper principal. D'altra banda els ramells de flors boniques en els somnis en general signifiquen alegries i satisfaccions però com en tot, hi ha alguns canvis segons les condicions de les flors. Somiar que es reben un o més ramells de flors suggereix que aviat li faran un obsequi, una proposició important, o tindrà un cop de sort relacionat amb la loteria o una herència. A la gent jove, aquest somni en general es limita a anunciar festes i alegries. Somiar que es rep un ram de flors marcides anuncia malaltia en amics o familiars. Si les flors estan negres, vol dir defunció d'algú molt estimat. Somiar un o més rams de roses sol ser anunci de matrimoni proper, sigui del qui somia o d'algun amic o familiar. Somiar-se posant-li una rosa als cabells a la persona de qui s'està enamorat pot significar que aviat hi haurà disgustos i decepcions. Totes aquestes plantes tenen una gran quantitat de llegendes associades a causa de les seves propietats medicinals. Com a exemple tenim el Ram de Sant Joan típic de Roses i voltants. Segons la llegenda el diable disfressat de mosso rondava a una noia. Aquesta per festejar el dia de Sant Joan va disposar a la porta de casa una creu feta amb floretes de Sant Joan farigola i romaní. En arribar el mosso a cortejar i decidit a portar-se a la noia amb l'infern, va trobar la creu i no podia entrar a la casa. Truco a la noia i va demanar que retirés la Creu, aquesta es va negar donant-se de l'engany del Dimoni. Des de llavors és costum col·locar aquestes Creus a les portes de les cases el dia de Sant Joan per protegir-les del dimoni.
Bolet de pollancre

Fongs esotèrics

Hi ha moltes llegendes populars i cançons que vinculen a les gents dels turons amb els bolets, la sobtada aparició i ràpid creixement li ha semblat sempre estrany a l'home. Les seves formes i colors estranys, de vegades fins lluminosos, la seva naturalesa freqüentment verinosa, es considera signe cert que aquests productes són ous del diable o de les fades. El bolet més relacionat amb les fades és l'agàric (amanita muscaria). És un bolet amb propietats verinoses al·lucinògenes. Els vikings menjaven aquest fong màgic, anomenat "berserk", per aconseguir el furor a la batalla. En la mitologia viking, Odín va ser perseguit un cop pels dimonis i els borbolls d'escuma vermella que li queien de la boca del seu cavall, Lepnir, de sis potes, si galopar es transformaven màgicament en bolets vermells. Així, doncs, l'agàric era un do dels déus. Per als celtes eren tabú els bolets vermell i també molts aliments vermells, com les serves i les tanques i fruites vermelles. Aquestes eren l'aliment dels déus. Els éssers feéricos pretenen que els bolets són propietat particular seva, com ho reflecteixen els noms de bolets com Garrote Màgic Groc, Barret Suau dels Elfs, Caputxa dels Follets de la Duna Cadira de Muntar de les Dríades. Veure bolets en un somni, significa plaers i insalubre imprudent precipitació en l'acumulació de riquesa, ja que poden desaparèixer en els plets i els plaers vans. Si es somia que estem menjant bolets, denota que serem humiliats i deshonrats per l'amor. Tindrem moltes batalles costa amunt i difícils situacions en les relacions.
Celestina

Gemmes i pedres esotèriques

Des de sempre s'ha parlat de la influència i poder curatiu dels metalls, pedres i gemmes. Des de l'antiguitat i en totes les cultures els minerals que formen la terra han gaudit de gran predicament i un cert valor de tipus màgic i simbòlic. Posteriorment amb l'aparició de la civilització i el seu refinament intel·lectual es van intuir certes propietats energètiques d'un ordre més subtil. Els iniciats sempre han cregut que hi ha una relació entre les gemmes i les estrelles, ja que la Llum i Vibració de cada gemma guarda estreta relació i analogia amb el d'una estrella en concret. Ja que gairebé tothom coneix que cada Signe del Zodíac li correspon una gemma, però més enllà gemmes i la seva relació amb el zodíac hi ha moltes gemmes més les propietats han estat reconegudes des de la més remota antiguitat. La llum que emet o reflecteix una gemma, pedra o metall i també la seva estructura, donen lloc a una sèrie de vibracions les quals influeixen en els éssers vius. Una gemma o pedra preciosa és un mineral, roca o material petrificat que en tallar i polir-lo és usada en joieria. Altres gemmes són d'origen orgànic, com l'ambre que és resina d'arbre fossilitzada o les perles que són secrecions de les ostres sobre impureses irritants. Una gemma és apreciada principalment per la seva bellesa i perfecció, l'aparença és el més important. La bellesa també ha de ser duradora, si una gemma és danyada d'alguna manera, perd el seu valor instantàniament, raó per la qual els diamants arriben tan alt valor. Les característiques més interessants d'una gemma són el seu color pur, un fenomen òptic poc usual, una incrustació com amb un fòssil, la seva raresa i la forma peculiar del vidre. Des de l'antic se'ls atribueixen a les gemmes influències beneficioses en la nostra salut i sort. D'aquesta creença neix el fet d'associar una gemma a cada mes de l'any, coneguda com pedra natalícia. També alguna gemma s'associa al signe del zodíac. A totes les gemmes se li atribueixen unes influències en la nostra salut, estat d'ànim, sort, etc.

Significat esotèric i espiritual dels somnis

Somiar amb pedres denota confusió i fracàs. Llançar una pedra anuncia que donarà un cop de reprimenda a algú. La duresa i perdurabilitat de la pedra sempre ha impressionat a l'home per la seva contraposició als éssers vius, sempre sotmesos al canvi i a la mort; per això, la pedra simbolitza la resistència, la tenacitat i la perseverança. Aquesta inalterabilitat i duresa de la pedra en contraposició a la nostra pròpia naturalesa i concepte de la vida, converteix la pedra en una sòlida base per edificar i en magnífic material per a la construcció, el que té connotacions espirituals. Però quan es creua en el nostre camí també és un obstacle que pot arribar a ser insuperable. En els somnis tots aquests simbolismes tenen la seva aplicació, i més especialment els de caràcter negatiu, o la derivació maleficiada dels positius, com pot ser l'obstinació o tossuderia, que és la cara negativa de la tenacitat i perseverança. Així, les pedres solen representar problemes i obstacles la importància és proporcional a la seva mida.
Estació meteorològica

Meteorologia esotèrica

Un petit viatge pels mites, llegendes i supersticions entorn de la meteorologia i el seu significat.

Naturalesa esotèrica