ESPAÑOL

INICI

Cerca

Carles Pastor

Autor de Fotos de aves
Hola, em dic Carles Pastor Domínguez, vaig néixer al Prat de Llobregat, Barcelona, l'any 1956, soc membre de l'AGRUPACIÓ FOTOGRÀFICA PRAT i soci de la FEDERACIÓ CATALANA DE FOTOGRAFIA. Treballeu en un laboratori fotogràfic en el departament de Manteniment, ja que soc electrònic. Però el contacte diari amb les persones de les seccions de manual i professional, inòcul el verí de la fotografia. Després d'explorar diversos temes fotogràfics (fotografia artística, esportiva, reportatges, etc.) i diversos formats (B&N, color i diapositives), decideixo el 1998 bolcar-me en l'aventura de la fotografia d'animals a la natura i molt particularment en les FOTOS D'AUS en llibertat, en el format de diapositives, últimament m'he passat al format digital. Per a això adapto la meva equip fotogràfic a les necessitats d'aquesta exigent especialitat, teleobjectius extrems com el Cànon 500 milímetres f = 4 amb convertidors de focal x1,4 i x2, un flash potent de com el Cànon 550x més un amplificador de llum, FLASH-X-TENDIR i una càmera d'altes prestacions com la Canon EOS5D mark II. Tot això complementat pel més important, que és, una gran paciència i l'estudi de la biologia i costums de les aus en guies de natura, llibres i internet i també en el seu medi ambient. També he inclòs un altre material imprescindible, les guies ornitològiques, equip de camuflatge i tècniques de reclam, fent curts viatges de safari pel nostre país (jo els anomeno els meus viatges de turisme de natura).

Premis

ContrallumFruit de la feina i temps dedicat he rebut:
Primer premi color a 1980 concurs BRAUN.
Segon premi caça fotogràfica 9º concurs Delta del Llobregat 2000
Primer premi caça fotogràfica 10º concurs Delta del Llobregat 2001
Primer premi caça fotogràfica 11º concurs Delta del Llobregat 2002
Un accèssit caça fotogràfica 11a, 12è, 13è i 14è, concursos Delta del Llobregat 2002, 2003, 2004 i 2005.
He publicat 4 fotos en el Calendari de Delta del Llobregat l'any 2002 dedicat als ocells, una foto a la portada
dues fotos publicades a Quercus secció El observatorio
Diverses fotos publicades en el suplement de CAZA Y PESCA del Heraldo de Aragón, col·laboracions desinteressades amb estudiants de biologia i projectes mediambientals, als quals cedeixo gratis les meves fotos.
I algun local públic utilitza les meves FOTOS D'AUS com a decoració.

Jo com cuinetes

Fideus xinesos amb cansaladaL'edat de la mare i la seva artrosi no li permet cuinar des de l'any 2012. Pel que sota els seus savis consells prengui el relleu amb els trastos de la cuina. El que semblava ser un treball pesat va resultar ser una nova afició d'allò més satisfactòria. A l'any següent vaig tenir la gosadia de publicar els plats que més m'agraden, ara que ningú ens escolta, i que em queden riquíssims, això segons l'experta opinió de mama i algun, amiguet que els ha provat. Donada la meva tendència a l'excés de pes també incloc en les receptes els valors nutricionals de les mateixes especialment les calories. Espero que us agradin i gaudiu tant com jo cuinant i sobretot assaborint.