ESPAÑOL

INICI

Cerca

Estació meteorològica

Conceptes meteorològics

Instal·lació

Estació meteorològicAbans de res, tenim una sèrie de decisions importants per a prendre. Hem de decidir amb quin pressupost comptem i que dades volem, i podrem, recopilar. Els preus de les estacions van d'unes desenes d'euros a diversos centenars. El cost és definit pel nombre de sensors, prestacions i la qualitat.
En el meu cas es tracta d'una estació Froggit Wh3000. Després de molt comparar, vaig triar aquesta estació per ser la més completa per un preu mitjà, aproximadament uns 170 €, la relació preu/qualitat és molt bona.
De les seves característiques destacaria:
-Els sensors es comuniquen amb la unitat central, amb pantalla a color, via ràdio amb un abast de 100 metres sense obstacles. En el meu cas hi ha quatre replans del bloc entre sensors i unitat central i la comunicació és perfecta.-Connexió wifi, que permet afegir la teva estació a diferents xarxes meteorològiques com: wetehercloud o weather underground, per la qual cosa tindràs les dades en tot moment, inclosos els històrics, i sense consumir memòria al teu ordinador. La instal·lació és molt senzilla, però hi ha alguns punts negres en aquesta. El manual només ve en anglès i alemany. En intentar aparellar els sensors amb l'estació si no els troba, les instruccions són imprecises, la solució real és: cal tapar el panell solar, treure les bateries i esperar que deixi de parpellejar el llegiu vermell situat en els sensors. En aquest punt es destapa el panell, es posen les bateries i es repeteix el procés d'aparellament i em va connectar a la primera. El pas següent és triar-la ubicació dels sensors i instal·lar-los. Per això buscarem un lloc al sol, lliure d'obstacles al voltant i el més elevat possible. Per a això els pals per a antenes de TV individuals són perfectes. Trobarem kits d'ancoratge i amb un o dos trams de pal és més que suficient. Per al seu correcte funcionament, procurarem que el pal aquest perfectament vertical. La mateixa estació té un nivell de bombolla. Orientarem el "pot" del sensor de pluja, hi ha una fletxa que ha de coincidir amb el Nord. Si tens algun dubte no dubtis a consultar-me pels meus: preguntes freqüents.