ESPAÑOL

INICI

Cerca

Meteorologia per a principiants

Estació meteorològicaPreparant les meves sortides i viatges fotogràfics, un dels aspectes a tenir en compte, és intentar preveure el temps que farà. Si farà bon temps, temperatura, pluja, núvols, hores de sol, si molestés un vent excessiu. Hi ha un munt de variables que influeixen en la qualitat de les fotos i en l'activitat de la fauna. Intentant preveure totes aquestes variables em va entrar el cuquet de la meteorològica i he acabat adquirint una estació meteorològica. Comencem per la definició: "La meteorologia, del grec μετέωρον metéōron "alt en el cel" i λόγος logos "coneixement", és la ciència interdisciplinària, de la física de l'atmosfera, que estudia l'estat del temps, el medi atmosfèric, els fenòmens produïts i les lleis que el regeixen. "
Ara col·loquialment és l'estudi de tot allò que defineix, descriu i intenta predir el temps. He adquirit una estació meteorològica personal d'exterior amb sensors de temperatura, humitat, pressió atmosfèrica, pluja, velocitat i direcció de vent, radiació solar i raigs ultraviolats.
Com que soc neòfit començarem per aprendre els conceptes de la meteorologia des dels més bàsics fins a aquells més especialitzats.
A més, de la simple curiositat pels fenòmens físics del clima, hi ha una altra manera molt interessant que és la previsió del temps. Podem intentar fer la nostra pròpia previsió del temps i comparar-la amb les ofertes pels diferents mitjans de comunicació. Segurament que fallarem a les nostres previsions, com fan els professionals, però segur que no serà un temps perdut, ja que entendrem una mica més els temes del clima. Una altra conclusió interessant és constatar personalment com afecta la teva localitat el canvi climàtic. Conceptes meteorològics, meteorologia esotèrica, meteorologia popular, instal·lació estació meteorològica.