ESPAÑOL

INICI

Cerca

Mallerenga carbonera, parus major

Mallerenga carbonera cantant
Nom comú en:
Alemany: Kohlmeise
Anglès: Great tit
Basc: Kaskabeltz
Català: Mallerenga carbonera
Espanyol: Carbonero común
Francès: mésange charbonnière
Itàlia: Cinciallegra
Portuguès: Chapin-real
La mallerenga carbonera o parus major és un ocell dels passeriformes que pertany a la família dels pàrids i al gènere parus. Aquesta espècie aquesta àmpliament distribuïda en tota la península Ibèrica, en boscos de tota mena i als parcs de les nostres ciutats. És sedentari, per la qual cosa la majoria dels seus individus no solen migrar. S'alimenta principalmente insectos que captura sota l'escorça dels arbres i d'algunes llavors. Té una àmplia gamma de cants, tots ells estridents i aguts. Sol niar en els buits dels arbres, rocas o murs. Posen de sis a vuit ous en els mesos de abril i juny. Foto de carboner, cantant en la seva època de zel. Fotografies realitzades en la reserva Massís del Garraf (Barcelona). Longitud 14 centímetres.
Mallerenga carboneraMallerenga carbonera

Significat esotèric i espiritual de les aus i ocells