ESPAÑOL

INICI

Cerca

Insectes esotèrics amb L

Insectes que comencen per:
A, B, C, E, L, M, P, V
Saltamartí pantaixat

Llagostes i saltamartins

Mites i llegendes

Una de les formes del Déu egipci Ra. Titón, en la mitologia grega, fill de Laomedont, rei de Troia, i germà de Príam, successor de Laomedont, un relat explica la seva transformació en una llagosta.

Significat espiritual

La llagosta s'associa amb els viatges astrals. Tenen la capacitat de saltar en el temps i en l'espai. Els que fan servir aquest talismà, obtenen la saviesa per superar els obstacles i aconsegueixen l'èxit sense preparació o planificació.

Simbologia

El saltamartí és el símbol de la bona sort en tot el món.

Mitología

En la mitologia xinesa, 帕 查 (Pa Cha), és l'esperit de les llagostes, i protegeix les persones contra altres insectes destructius. En la cultura xinesa, la llagosta significa bona sort, l'abundància de l'estiu, molts fills mascles i la virtut en general.
Libèl·lules

Libèl·lules

Mites i llegendes

Al Japó mil·lenari a les libèl·lules les va designar com kachi-mushi o insectes victoriosos, que atreuen la bona sort, en gran part a causa de la faula del tàvec.
Els cascos dels samurais, soldats, i altres objectes d'ús quotidià van ser decorats amb dibuixos de libèl·lules per atreure la bona sort.
En algunes zones de Suècia es creu que si una libèl·lula vola al voltant del cap d'algú, aquest patirà una ferida com a càstig i la seva ànima es farà més pesada.
A Filipines, es considera que si una libèl·lula es posa en el cabell d'algú, aquest començarà a presentar signes de bogeria.
La mitologia hindú assenyala que quan les persones moren les seves ànimes es transformen en libèl·lules que esperen a la natura fins a renéixer en una altra persona.
Els indígenes Navajo veuen a la libèl·lula com a símbol de la puresa de l'aigua. Els seus tèxtils i joies mostren diferents dissenys d'aquesta criatura.
Una de les més belles històries sobre la libèl·lula és un mite dels habitants d'una vila Zuni sobre dues nens que van ser abandonats pels pobladors quan la collita de gra va fallar. El nen més petit va construir una libèl·lula de joguina amb les closques per alegrar a la seva germana. Eventualment, la libèl·lula va cobrar vida i va apaivagar als esperits el cultiu qui els van donar al llogaret una gran collita de gra.
En el Mèxic prehispànic se'ls va considerar com a símbol de la puresa de l'aigua.

Somnis

Les aparicions de libèl·lules a somnis solen estar lligats a la lleugeresa i la frivolitat, i potser són un avís que estem descuidant molt els elements més importants de la nostra vida, com la família o l'amor per dedicar-nos a la joia i gaudi propi. Probablement hauríem de parar-nos i reflexionar sobre les nostres preferències i adonar-nos que no sempre la diversió gratuïta està per sobre de tot.

Naturalesa esotèrica