ESPAÑOL

INICI

Cerca

Insectes esotèrics amb A

Insectes que comencen per:
A, B, C, E, L, M, P, V
Abella de la mel

Abelles

Somnis

Si en els teus somnis apareixen abelles volant lliurement en el camp i no t'ataquen, significa prosperitat econòmica, relacions socials satisfactòries i una vida amorosa plena. Si l'abella es troba sobre una flor recollint nèctar, vol dir que sé aproximada l'arribada d'un nou amor. D'altra banda, quan recol·lecta la mel d'un rusc reflecteix que arribarà uns diners que et traurà de dificultats.

Mitologia

Les abelles van ser fortament associades, pels grecs, amb Demèter, la deessa de l'agricultura i la terra. En tradicions hindús, l'abella simbolitza com l'esperit humà adquireix coneixements, representats pel pol·len. La mitologia egípcia s'associa a les abelles amb la reialesa i el poder. Es diu que les abelles es van originar de les llàgrimes del déu del sol, Ra. Mead, que és una beguda alcohòlica a base de mel fermentada, que juga un paper important en moltes tradicions celtes. En algunes cultures africanes, les abelles juguen un paper rellevant en els mites de la creació.

Esotèric

L'abella és un animal que representa el simbolisme  moltes qualitats, entre d'altres: productivitat, organització, prosperitat, treball en equip, etc. Com a animal de poder mostrar una gran saviesa que inclou: Preveure les necessitats futures, donar sense esperar res a canvi, ajudar els esperits aferrats a la terra, comunicació amb el món dels morts, sacrifici de l'individu en bé de la col·lectivitat, etc.

Popular

L'abella protagonitza la famosa sèrie de TV "La abeja Maya".
Aranya de la creu

Aranyes

Somnis

Somiar amb una teranyina implica la probabilitat d'entrar en tractes o negocis en què s'ha d'actuar amb cautela. Hem de tenir molta cura amb els nostres enemics, ja que estan preparant trampes contra nosaltres. Somiar aranyes teixint la seva xarxa és senyal que aquest segur i feliç en el teu entorn. Somiar-se enfrontant-se a una enorme i horrible aranya indica el final d'una mala ratxa i el principi de temps millors.

Mitologia

El mite de Arachne de Lidia, qui era famosa pels seus filats i teixits. La vanitat de la jove, la va portar a desafiar Pallas Atenea, deessa de la saviesa i les arts. La deessa ofesa va destruir l'obra de la jove, qui en la desesperació es va penjar. Pallas es va sentir penedida, i va decidir tornar-li la vida, però en forma d'aranya, condemnada a estar penjada filant durant l'eternitat. A la Xina hi ha moltes llegendes relacionades amb les aranyes. Per exemple, la llegenda de les dues germanes transformades en aranyes gegants, que en lloc de seda, filaven cordes amb què lligaven als seus enemics. El déu Sun Houtzu va aconseguir destruir-les. La mitologia Nàhuatl de Mèxic, vinculava les aranyes amb la mort, la foscor i les tenebres. Freqüentment eren relacionades amb Mictlantecuhtli, el déu dels morts i l'infern. També figuraven en els còdexs, com ofrenes, o símbols de força i poder dels déus. Per exemple en el Còdex Borbònic, l'aranya està al costat de Tezcatlipoca, déu de la guerra; a Tláloc, déu de l'aigua, a Mayahuel, deessa del maguey; a Xiuhtecuhtli, déu de foc; a Tlazoltéotl, deessa de la medicina; a Xochiquetzal, deessa de la terra que floreix, i que a més és la deessa que va inventar el filat. Una altra creença sostinguda pels antics pobladors de Mèxic, identificava a les aranyes amb el déu Tzontemoc, el que cau de cap. Pensaven que en acabar el seu recorregut, Tonatiuh (el Sol), s'enfonsava en l'occident i queia de cap, transformant-se en Tzontemoc. Per finalment, anar a il·luminar el món dels morts durant la nit, prenent l'aspecte de Mictlantecuhtli. Consideraven com a símbol de Tzontemoc, a les aranyes que penjaven de cap en la seva tela.

Esotèric

L'aranya és font de supersticions, d'aquesta manera, se les considera com àugurs que prediuen la sort. N'hi ha que afirmen haver trobat lletres en el disseny de les teranyines, com a avís d'infortunis. Hi ha amulets fets amb la seda de l'aranya, destinats a protegir contra el mal d'ull, i certes malalties. Però també hi ha amulets de protecció contra les aranyes. Per als indis americans les aranyes són considerades missatgeres de bones noves exceptuant a les verinoses que són senyal que algú està dient mentides sobre tu.

Naturalesa esotèrica