ESPAÑOL

INICI

Cerca

Fongs esotèrics

Fongs que comencen per la lletra:
C, G, F
Agaricus campestrisDes dels primers temps de l'home els fongs han estat utilitzats com a aliment, per a encendre el foc, per a la cura de malalties i fins i tot s'han utilitzat les seves substàncies al·lucinògenes en festes i cerimònies religioses. Els fongs màgics es troben entre les drogues recreatives més antigues consumides per l'ésser humà, i el que resulta més sorprenent encara és que continuen consumint-se activament encara en l'actualitat. Aquests fongs apareixen en antigues pintures rupestres, manuscrits i construccions, i continuen sent una referència en la cultura popular moderna: música, pel·lícules i llibres. Algunes recerques recents suggereixen fins i tot que podrien posseir propietats medicinals.

Mites

La coneguda llegenda sobre l'heroi grec Perseo descriu que el seu regne va rebre el nom de Micenas per haver utilitzat un bolet com a got improvisat per a calmar la seva set.

Història

Nicandro de Colofó, escriptor grec que va viure prop del segle II aC, sostenia que els fongs s'originen del sòl per acció de la pluja en el seu llibre "Alexifarmaca", sent una de les primeres referències de la micología. Els egipcis ja utilitzaven els fongs amb finalitats rituals, com ho demostra una pintura mural egípcia de la tomba del faraó Amenemhet que data de 1450 aC i també trobats en forma pols de bolets molts dins d'atuells de les tombes faraòniques, on se'ls atribueixen propietats curatives i per a realitzar el gran viatge del mort cap a l'altra vida. Així També produïen pa i cervesa en els quals en els seus processos de fermentació eren conseqüència de la intervenció de fongs microscòpics anomenats llevats. Però la major part de la saviesa sobre l'ús dels bolets màgics prové del Nou Món. Les cultures precolombines, com els maies i els asteques entre altres, en els seus símbols, estàtues i pintures revelen que consumien fongs psilocibes, en els seus rituals religiosos, com a mètode per a comunicar-se amb els déus.

Naturalesa esotèrica