
Nom comú en:
Alemany: Kirschroter
Spei-Täubling
Anglès: Sickener
Basc: Gibelgorri okagarri
Català: Pebrassa vermella
Espanyol: Rúsula vomitiva
Francès: Russule émétique
Itàlia: Colombina rossa
La pebrassa vermella, escaldabec o
russula emetica és un fong de la classe dels agaricomycetes de l'ordre russulales de la família
russulaceae i pertanyent al gènere
russula. Creix en boscos de pins, i el seu bolet, o cos fructífer, aflora des de mitjans de l'estiu fins a mitjans de la tardor. El seu basiònim és
agaricus emeticus Schaeff. 1774, i l'epítet específic, "emeticus", significa vomitiu. Té un barret d'entre 5 i 10 centímetres amb forma globosa en etapes inicials, que s'obre i passa a ser convex i posteriorment aplanat. La seva cutícula és llisa, brillant i viscosa, d'un color que varia entre el vermell sang i escarlata, de vegades amb tons olivacis. Les làmines són adherides o lliures, espaiades i fines, amb làmines parcials. Són de color blanc que passa a ser cremós quan envelleix. El peu és cilíndric, i mesura entre 4 i 9 centímetres de longitud. És de color blanc, està ple en l'etapa juvenil i es torna cavernós i trencadís en exemplars madurs. La carn és tova, de color blanc amb tons vermellosos al barret, d'olor afruitat i gust picant. Verinosa.


Pebrassa vermella,pebrassa,vermella,russula emetica,russula,fong,bolet,de ,significat,esotèric,i ,espiritual,dels,fongs,bolets