ESPAÑOL

Navegant acceptes Política Cookies

INICI

Cerca

Farinera, amanita ovoidea

Farinera, fresca
Nom comú en:
Alemany: Eier-Wulstling
Anglès: European white egg
Català: Farinera
Espanyol: Amanita ovoide
Francès: Oronge blanche
Itàlia: Farinaccio
La amanita ovoidea o farinera és un fong de l'ordre de les agaricals de la famlia agaricaceae i pertanyent a l'gènere amanita. Barret de grans dimensions, pot arribar a superar els 20 centímetres de diàmetre, globós a esfèric, per passar després a convex, no sol arribar a aplanar fins que l'exemplar és ja vell. El seu color és el blanc pur, brillant de vegades, i la seva cutícula no acostuma a presentar restes de volva, però si té restes del vel a la vora. Làmines atapeïdes de color igualment blanc, pel que fa al peu són lliures, formant una mena de cercle al voltant de la mateixa. Peu central, cilíndric i gruixut, de color blanc, amb escates de consistència farinosa del mateix color. Posseeix un anell poc consistent i farinós i fugaç, a més d'una volva membranosa molt consistent en forma de sac, que pot ser blanca o ocre groguenca. Carn blanca, molt espessa i compacta, de sabor suau i una olor de tot just perceptible. Surt de manera més freqüent sota planifolis diversos, sobretot en alzinars, encara que també pot aparèixer sota coníferes. És una espècie de tardor poc freqüent.
FarineraFarinera, passada

Significat esotèric i espiritual de la farinera