ESPAÑOL

Navegant acceptes Política Cookies

INICI

Cerca

Arigany, morchella esculenta

Arigany
Nom comú en:
Alemany: Morcheln
Anglés: Morchella
Català: Arigany
Espanyól: Colmenillas
Francès: Morille
Itàlia: Morchella
L'arigany, rabassola o múrgola, morchella esculenta, és un fong que pertany a la divisió ascomycota, la classe pezizomycetes, l'ordre pezizales, la família morchellaceae i al gènere morchella. Aquests fongs tenen una forma molt original i inconfusible, molt alveolada com una esponja, però buida al seu interior, el seu barret pot ser esfèric o cònic, i com el seu nom indica ens recorda la forma d'un rusc. De coloració groga, ocre, marró o gris, però sempre alveolat com la superfície d'una bresca. Pedicel curt, gruixut, cotonós i matís blanc cendrós. Carn blanca, de delicat sabor i olor agradable. Bolet apreciada i molt utilitzada en receptes de cuina on s'utilitzen una barreja de bolets silvestres, com el Remenat de bolets amb alls tendres. Es recomana cuinar-la bastant temps.

Significat esotèric i espiritual dels fongs