Xurrasco al forn

Nutrients per 100 grams |
Energia | 115 | kcal |
Proteïna | 8,9 | grams |
Greix | 4,4 | grams |
Glúcids | 7,91 | grams |
Més nutrients |
Descripció de la recepta
El xurrasco és un plat
principal molt típic de la cuina
argentina i molt popular a Catalunya, és un tall de carn deliciós, normalment té d'un a dos centímetres de gruix i és extret d'alguna de les carnasses, gairebé sempre de carn de vaca, vedella o vedell. Pot cuinar-se tant a la brasa, planxa de ferro acompanyada amb patates fregides, puré o amanida o com en el nostre cas al forn, recepta pròpia, ja que no és comú fer-lo d'aquesta manera a l'Argentina. Aquesta és la forma més senzilla de cuinar-ho al forn però no per això la menys saborosa. He triat una tira completa de la punta de les costelles amb els ossos.
Característiques del plat
Qualificació:
4.5 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació:
15 minuts. Temps de cocció: de 60 a
75 minuts.
Quantitat obtinguda:
1 porció. Grandària de la porció: 300 grams.
Calories per porció: 345 kcal. Greix per porció: 13 grams.
Ingredients
Xurrasco de vedella.
Patata: 1 mitjana.
Ceba: 1 mitjana.
Pebrot vermell: 1 petit.
All: 2 grans.
Vi blanc: 100 mil·lilitres.
Oli d'oliva verge extra.
Sal: al gust.
Romero molt: un polsim.
Pebre negre molt: al gust.
Preparació del plat
Preescalfem el forn a 200 °C. En un recipient adequat per al forn, posem una capa de ceba tallada en rodanxes i damunt una altra capa de patata també tallada a rodanxes. Salpebrem la carn i li empolvorem el romaní molt, la posem sobre el llit de ceba i patata. Tallem el pebrot en tires i distribuïm en els buits que deixa la carn i empolvorem l’all finament picat. Ruixem amb un fil d’oli, molt poc perquè no quedi massa greixós i amb el vi. Enfornem entre 60 i 75 minuts, segons el gruix de la carn, donant-li la volta mitjançat de cocció. Servim immediatament.
Consells i trucs
Vigilem la cocció i si es veu que ho necessita anirem afegint una mica d’aigua, perquè no quedi la carn seca.
Més receptes amb carn.
Xurrasco al forn,receta,xurrasco,carnde,amb,por,kcal,100 g,receptes amb carn