ESPAÑOL

Navegant acceptes Política Cookies

INICI

Cerca

Xurrasco al forn

Xurrasco al forn
Nutrients per 100 grams
Energia115kcal
Proteïna8,9grams
Greix4,4grams
Glúcids7,91grams
Més nutrients

Descripció de la recepta

El xurrasco és un plat principal molt típic de la cuina argentina i molt popular a Catalunya, és un tall de carn deliciós, normalment té d'un a dos centímetres de gruix i és extret d'alguna de les carnasses, gairebé sempre de carn de vaca, vedella o vedell. Pot cuinar-se tant a la brasa, planxa de ferro acompanyada amb patates fregides, puré o amanida o com en el nostre cas al forn, recepta pròpia, ja que no és comú fer-lo d'aquesta manera a l'Argentina. Aquesta és la forma més senzilla de cuinar-ho al forn però no per això la menys saborosa. He triat una tira completa de la punta de les costelles amb els ossos.

Característiques del plat

Qualificació: 4.5 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació: 15 minuts. Temps de cocció: de 60 a 75 minuts.
Quantitat obtinguda: 1 porció. Grandària de la porció: 300 grams.
Calories per porció: 345 kcal. Greix per porció: 13 grams.

Ingredients

Xurrasco de vedella.
Patata: 1 mitjana
.
Ceba: 1 mitjana.
Pebrot vermell: 1 petit.
All: 2 grans.
Vi blanc: 100 mil·lilitres.
Oli d'oliva verge extra.
Sal: al gust.
Romero molt: un polsim.
Pebre negre molt: al gust.

Preparació del plat

Preescalfem el forn a 200 °C. En un recipient adequat per al forn, posem una capa de ceba tallada en rodanxes i damunt una altra capa de patata també tallada a rodanxes. Salpebrem la carn i li empolvorem el romaní molt, la posem sobre el llit de ceba i patata. Tallem el pebrot en tires i distribuïm en els buits que deixa la carn i empolvorem l’all finament picat. Ruixem amb un fil d’oli, molt poc perquè no quedi massa greixós i amb el vi. Enfornem entre 60 i 75 minuts, segons el gruix de la carn, donant-li la volta mitjançat de cocció. Servim immediatament.

Consells i trucs

Vigilem la cocció i si es veu que ho necessita anirem afegint una mica d’aigua, perquè no quedi la carn seca. Més receptes amb carn.

Receptari de a Fotos d'ocells

Xurrasco al forn,receta,xurrasco,carnde,amb,por,kcal,100 g,receptes amb carn