Verat en escabetx

Nutrients per 100 grams |
Energia | 128 | kcal |
Proteïna | 18,5 | grams |
Greix | 4,7 | grams |
Glúcids | 2 | grams |
Més nutrients |
Descripció de la recepta
Plat
principal de la cuina
tradicional per a la conservació dels aliments pels àrabs, que arrelo en la nostra gastronomia. Donat el saborós de la mateixa es conserva com una manera deliciosa de consumir els peixos blaus i alguns avirams i caça.
Característiques del plat
Qualificació:
4.5 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació:
20 minuts. Temps de cocció:
40 minuts.
Quantitat obtinguda:
6 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 578 kcal. Greix per porció: 45 grams.
Ingredients
Verat fresc trossejat: 2 Quilos.
Farina: 1 plat.
All: 1 1/2 cabs.
Oli d'oliva verge extra: 2 cullerades.
Vinagre blanc: 1 litre.
Lloure: 2 fulles.
Pimentó dolç: 1 cullerada.
Pimentó picant: 2 culleretes.
Pebre negre 12 grans.
Sal: al gust.
Preparació del plat
En abundant oli fregim els alls pelats i tallats per la meitat, sense que agafin color, i els reservem en una cassola gran. En aquest oli fregim bé el verat salat i enfarinat, la passem a la cassola. Una vegada fregida tot el verat a aquest oli li tirem el llorer, quan aquest ben torrat sense que es cremi afegim el pebre roig dolç i el picant. Abans que se'ns cremi li afegim un bon doll de vinagre per a recollir tot el sabor de la paella i el bolquem en la cassola. Cobrim el peix amb vinagre i aigua, afegim uns grans de pebre, amb el foc al màxim portem a ebullició. Quan comenci a bullir baixem el foc i deixem cuinar entre 15 i 20 minuts. Apaguem el foc i deixem reposar unes hores. Servim fred.Consells i trucs
Es pot afegir verdures com a ceba, pastanaga o api. Personalment en aquest plat el prefereixo sense verdures. L'endemà aquesta molt més bons, ja que aquest plat es va concebre per a la conservació dels aliments.
Més receptes de peix.
Verat en escabetx,verat,en,escabetx,peix,recepte,de ,cuina,calories,kcal,directe al paladar,recetari,consells,i ,trucs