Tonyina amb tomata

Nutrients per 100 grams |
Energia | 112 | kcal |
Proteïna | 11,8 | grams |
Greix | 5,7 | grams |
Glúcids | 3,4 | grams |
Més nutrients |
Descripció de la recepta
Plat principal de la cuina mestressa
d'origen andalús que el meu pare li ensenyo a la iaia catalana, senzill complet i molt nutritiu. Sa, complet i nutritiu però no gaire calòric i amb molt poc greix. Bo per a dietes d'aprimament si no s'abusa del pa, reconec que és difícil perquè surt riquíssim. Molt apetible per als nens que rebutgen altres preparacions de peix.
Característiques del plat
Qualificació:
4.5 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació:
5 minuts. Temps de cocció:
25 minuts.
Quantitat obtinguda:
1 porcions. Grandària de la porció: 300 grams.
Calories per porció: 335 kcal. Greix per porció: 17 grams.
Ingredients
Tonyina fresca: 250 grams.
Ceba: 1/2 gran o 1 petita.
All: 2 peces.
Tomàquet fregit salsa: 2 cullerades.
Oli d'oliva verge extra: 2 cullerades.
Vi blanc: 100 mil·lilitres.
Sal: al gust.
Pebre negre molt: al gust.
Preparació del plat
Tallem la tonyina en tacs grans i salpebrem. En una paella molt calenta amb un xorritó d'oli segellem la tonyina, perquè conservi els sucs i el reservem. Baixem el foc i afegim una mica més d'oli, daurem els alls finament picats. Afegim la ceba ben picada i assaonem, l'escalfem i quan aquesta transparent afegim la salsa de tomàquet. Deixem coure durant uns 10 o 20 minuts. Afegim la tonyina i li donem unes voltes, incorporem el vi i deixem reduir la salsa a foc lent. Servim calent cobrint la tonyina amb la salsa.Consells i trucs
Es pot afegir una mica de julivert picat en servir-ho. En segellar a la tonyina utilitzar foc fort i no cuinar-lo en excés per a no deixar-ho sec.
Més receptes de peix.
Tonyina amb tomata,tonyina,tomata,tomàquet,recepte,de ,cuina,calories,kcal,directe al paladar,recetari,consells,i ,trucs