ESPAÑOL

Navegant acceptes Política Cookies

INICI

Cerca

Tonyina amb tomata

Tonyina amb tomata
Nutrients per 100 grams
Energia112kcal
Proteïna11,8grams
Greix5,7grams
Glúcids3,4grams
Més nutrients

Descripció de la recepta

Plat principal de la cuina mestressa

d'origen andalús que el meu pare li ensenyo a la iaia catalana, senzill complet i molt nutritiu. Sa, complet i nutritiu però no gaire calòric i amb molt poc greix. Bo per a dietes d'aprimament si no s'abusa del pa, reconec que és difícil perquè surt riquíssim. Molt apetible per als nens que rebutgen altres preparacions de peix.

Característiques del plat

Qualificació: 4.5 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació: 5 minuts. Temps de cocció: 25 minuts.
Quantitat obtinguda: 1 porcions. Grandària de la porció: 300 grams.
Calories per porció: 335 kcal. Greix per porció: 17 grams.

Ingredients

Tonyina fresca: 250 grams.
Ceba: 1/2 gran o 1 petita.
All: 2 peces.
Tomàquet fregit salsa: 2 cullerades.
Oli d'oliva verge extra: 2 cullerades.
Vi blanc: 100 mil·lilitres.
Sal: al gust.
Pebre negre molt: al gust.

Preparació del plat

Tallem la tonyina en tacs grans i salpebrem. En una paella molt calenta amb un xorritó d'oli segellem la tonyina, perquè conservi els sucs i el reservem. Baixem el foc i afegim una mica més d'oli, daurem els alls finament picats. Afegim la ceba ben picada i assaonem, l'escalfem i quan aquesta transparent afegim la salsa de tomàquet. Deixem coure durant uns 10 o 20 minuts. Afegim la tonyina i li donem unes voltes, incorporem el vi i deixem reduir la salsa a foc lent. Servim calent cobrint la tonyina amb la salsa.

Consells i trucs

Es pot afegir una mica de julivert picat en servir-ho. En segellar a la tonyina utilitzar foc fort i no cuinar-lo en excés per a no deixar-ho sec. Més receptes de peix.

Receptari de a Fotos d'ocells

Tonyina amb tomata,tonyina,tomata,tomàquet,recepte,de ,cuina,calories,kcal,directe al paladar,recetari,consells,i ,trucs