Salmó marinat amb fideus xinesos

Nutrients per 100 grams |
Energia | 217 | kcal |
Proteïna | 13,2 | grams |
Greix | 7,8 | grams |
Glúcids | 20 | grams |
Més nutrients |
Descripció de la recepta
Plat
principal de la cuina popular
xinesa de peix. Es prepara amb el peix que es troba en el mercat i segons la regió sigui pescat de mar o d'aigua dolça. He triat el salmó pel seu sabor i pel magnífic color de la seva carn. Es marina en una típica salsa agredolça de la cuina xinesa. Els acompanyo amb uns fideus d'arròs, típics a Orient.
Característiques del plat
Qualificació:
5 ❤ de 81 opinions.
Temps de preparació:
10 minuts. Temps de cocció:
20 minuts.
Quantitat obtinguda:
1 porció. Grandària de la porció:
250 grams.
Calories per porció: 540 kcal. Greix per porció: 20 grams.
Ingredients
Llom de salmó: 150 grams.
Fideus orientals: 70 grams.
Salsa de soia: 4 cullerades.
Licor de canyella: 3 cullerades.
Vinagre d'arròs: 3 cullerades.
Mell: 2 culleretes.
Gingebre ratllat: 1 culleretaAnís en gra: 1/2 culleretaSèsam: 1/2 culleretaPebre negre molt: 1/4 culleretaAll: 1 peça.
Oli d'oliva verge extra.
Preparació del plat
Salsa para marinar:
En un morter posem el gra d'all, el gingebre, el sèsam, l'anís i el pebre i el piquem molt bé. Afegim el vinagre, el licor de canyella, la salsa de soia i la mel. Removem fins a diluir la mel, si és necessari ho posem un minut en el microones.Salmó
Tallem el salmó en tacs adequats per a menjar amb escuradents i el marinem junt en la salsa durant una hora situant-lo en la nevera. Almenys ho remourem un parell de vegades. En una paella a foc lent saltem el salmó i les gambes, regant els trossos de salmó amb unes gotes de sales, fins que aquest cuinat en el punt del nostre gust. En un recipient reduirem la salsa del marinat fins que aquest una miqueta gros, si és necessari li afegim una cullereta de farina dissolta en aigua freda.Fideus
Bullim els fideus segons les instruccions del fabricant. Normalment es posen aigua bullent durant uns 3 o 4 minuts i els escorrem.Servim
Servim els fideus en el fons del bol, posarem el peix damunt i el reguem amb un fil de la reducció de la salsa.Consells i trucs
Quan no tenim licor de canyella es pot substituir per una copa de vi blanc, preferible un Jerez i un pessic de canyella. L'anís en gra és la matafaluga. Si no tenim temps almenys uns 20 minuts, però sabor serà molt més suau. També podem fer el llom complet acompanyat d'un grapat d'arròs basmati. Però és un estil més occidental, ja que en xinesa no s'usen els ganivets i es presenta tot trossejat a la mesura adequada per a un sol mos. Es poden afegir unes cuetes de gamba pelades.
Més repceptes de peix.
Salmó marinat amb fideus xinesos