ESPAÑOL

INICI

Cerca

Polp gallec o "polbo a feira"

Polp gallec o polbo a feira
Nutrients per 100 grams
Energia95kcal
Proteïna12,7grams
Greix4,5grams
Glúcids1,1grams
Més nutrients

Descripció de la recepta

En tota Catalunya és famós el polp a la gallega o "polbo a feira", és una recepta tradicional de la gastronomia gallega que ha arribat fins a tots els racons del territori nacional, com a plat principal o tapa. El secret d'aquest senzill i magnifico plat és el punt just de cocció en què queda el polp. Perquè quedi tendre, tradicionalment, se li donava cops contra una roca fins que quedava laci això és la "pallissa". Després a l'hora de preparar-ho s'utilitzava el mètode "d'espantar-lo". Això consisteix en el fet que quan l'aigua aquesta bullint agafem la bestiola pel cap i l'introduïm en l'aigua un parell de segons i el traiem, al cap de dos segons repetim l'operació, això es fa unes tres o quatre vegades fins que es recullin potes o tentacles. Després deixem coure fins que estigui al punt. Però amb els polps frescs la "pallissa" se substitueix per la congelació. En el procés de congelació-descongelació pels cristalls de gel trenquen la fibra donant un resultat molt similar a la tradicional pallissa. També podem comprar el polp directament congelat. En qualsevol cas sempre se li espanta. El resultat serà un polp tendre i saborós semblança al menjat en les pulperías gallegues, però clatell igual.

Característiques del plat

Qualificació: 5 ❤ de 37 opinions.
Temps de preparació: 20 minuts. Temps de cocció: 30 minuts.
Quantitat obtinguda: 4 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 238,25 kcal. Greix per porció: 11,12grams.

Ingredients

Polp: 1 d'1 Quilogram
Ceba tendra tendra: 1 mitjana.
Llorer:1 fulla.
Pimentó picant
Oli d'oliva extra verge.
Sal gruixuda

Preparació del plat

Posarem una olla amb aigua sense sal, el polp se sala a l'hora de servir-lo, a escalfar amb la ceba tendra tallada per la meitat i una fulla de llorer. Quan comenci a bullir "espantarem" al polp unes tres vegades fins que s'enrotllin els tentacles i deixarem coure uns 20 o 25 minuts. Apaguem el foc i deixem que reposi uns 15 o 20 minuts. Servirem el polp en un plat tallat en rodanxes gruixudes amb unes tisores. Amanim amb l'oli d'oliva, empolvorem una quantitat suficient de pebre roig i salem amb una mica de sal gruixuda. Menjar immediatament acompanyat amb una mica de ribeiro negre.

Consells i trucs

Se sol servir sobre un plat de fusta per a conservar la calor. El millor pebre roig per a aquest i altres plats és el de la Vora. Pot acompanyar-se amb patates gallegues o "cachelos" que courem juntament amb el polp. Més repceptes de peix.

Receptari de a Fotos d'ocells

Polp gallec, polbo a feira