Pollastre estofat amb patates

Nutrients per 100 grams |
Energia | 112 | kcal |
Proteïna | 11,4 | grams |
Greix | 4,1 | grams |
Glúcids | 3,6 | grams |
Més nutrients |
Descripció de la recepta
En totes les cases catalanes hi ha una recepta de la iaia per a fer un estofat de pollastre amb patates com a plat
principal. Cuina
casolana de tota la vida que agrada a tota la família. Una recepta suculenta de pollastre. Es pot aplicar a altres ocells de corral. Especialment indicada per als famosos "pollastres pota blava" o raça Prat, un pollastre de corral criat de manera natural.
Característiques del plat
Qualificació:
4.4 ❤ de 16 opinions.
Temps de preparació:
10 minuts. Temps de cocció:
50 minuts.
Quantitat obtinguda:
2 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 279 kcal. Greix per porció: 11 grams.
Ingredients
Pollastre: 1/2 trossejat.
Patata: 1 gran.
Ceba vermella: 1 gran.
All: 1 cap senser.
Vi blanc: 30 mil·lilitres.
Brou de pollastre: 1/2 litres.
Oli d'oliva verge extra: 2 cullerades.
Llorer: 1 fulla.
Sal: al gust.
Pebre negre molt: al gust.
Preparació del plat
En una paella daurem la patata tallada a tacs i les reservem. Daurem el pollastre trossejat i reservem en una cassola ajunto la cabeça d'alls. En una mica d'oli escalfem la ceba picada. Quan es posa transparent li afegim la tomata fregida i coem uns 20 minuts i ho afegim a la cassola amb el pollastre i salpebrem. Li afegim el vi i amb foc viu esperem a evaporar l'alcohol. Cobrim amb el brou de pollastre i baixem el foc, removem i deixem cuinar. Quan el pollastre aquest tendre afegim les patates i deixem coure a foc lent fins que la salsa estigui al nostre gust. Servim calent.Consells i trucs
Si és del teu grat, pots afegir una picada de fruita seca i un tros de pa fregit, això espessirà la salsa i li dona un toc diferent. Jo solc acompanyar-ho amb unes bestioles picants en vinagre. Aquest plat queda estupend utilitzant el famós pollastre "potablava", raça Prat, us deixo un enllaç al fullet amb una col·lecció de receptes dels principals restaurants del municipi del Prat de Llobregat:
Potablava a la carta.
Més receptes d'aus.
Pollastre estofat amb patates,pollastre,estofat,patates,recepte,de,cuina,calories,kcal,per 100 g,directe al paladar,recetari,consells,i ,trucs,amb