ESPAÑOL

Navegant acceptes Política Cookies

INICI

Cerca

Petxina de pelegrí gratinada amb beixamel

Petxina de pelegrí gratinada amb beixamel
Nutrients per 100 grams
Energia129kcal
Proteïna7,6grams
Greix9grams
Glúcids3,7grams
Més nutrients

Descripció de la recepta

Recepta festiva de marisc: petxina de pelegrí amb beixamel gratinada. Recepta de la cuina gallega. Plat principal de marisc per als dies de festa o per a quedar bé amb els convidats. Vistós senzill i deliciós. No sempre trobarem en el mercat aquest marisc, Si rentem bé i guardem les petxines podem fer la recepta substituint la carn de les petxines de pelegrí per un altre bivalve i conservem la presentació.

Característiques del plat

Qualificació: 4.7 ❤ de 22 opinions.
Temps de preparació: 20 minuts. Temps de cocció: 15 minuts.
Quantitat obtinguda: 4 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 335 kcal. Greix por porció: 24 grams.

Ingredients

Petxines de pelegrí fresques o congelades: 4 peçes.
Endívies: 1 peçes.
Maicena: 1 cullerada.
Llet: 1 got.
Vi blanc; gotet petit.
Cebas vermelles: 1 petita.
Tomàquet madur: 1 mitjà
Pebrot verd: 1 petit.
Formatge ratllat: 50 grams.
Oli, vinagre, sal, pebre, pebre roig picant o dolç

Preparació del plat

Si les petxines de pelegrí són fresques, les obrirem amb cura i les rentarem per a eliminar la sorra i l'aparença (tells). Rebutgem la petxina plana i rentem bé l'altra. Dissolem la maizena en la llet cuidant que no quedin grumolls, En una paella i removent esperem que espesseixi. Afegim una mica de vi blanc i una mica de pebre i removem fins a aconseguir una beixamel no gaire espessa. Piquem finament la ceba i en un xorritó d'oli l'escalfem la sense que es dauri en excés però que quedi ben caiguda. Incorporem les petxines de pelegrí o les cues de gamba picats bastaments, i li donem unes voltes perquè es cuinin lleugerament. Salpebrem. Ho repartim entre les petxines i el napem amb la beixamel, empolvorem el Formatge i adornem amb unes tires de pebrot. Gratinem fins que dauri. En cada plat farem un petit llit amb les fulles de l'endívia de manera que la petxina no rellisqui a l'hora de menjar i adornem amb unes rodanxes de tomàquet, amanim al gust. Col·loquem la petxina de pelegrí en el centre i l'empolvorem amb una mica de pebre roig picant. Servir calent.

Consells i trucs

Si volem que adquireixin un color més daurat les empolvorarem amb pa ratllat abans de gratinar-les. L'endívia podem substituir-la amb l'amanida del nostre gust. Si no suportem el pebre roig picant, podem substituir-lo per dolç o simplement prescindim d'ell. Més repceptes de peix.

Receptari de a Fotos d'ocells

Petxina de pelegrí gratinada amb beixamel