Petxina de pelegrí gratinada amb beixamel

Nutrients per 100 grams |
Energia | 129 | kcal |
Proteïna | 7,6 | grams |
Greix | 9 | grams |
Glúcids | 3,7 | grams |
Més nutrients |
Descripció de la recepta
Recepta festiva de marisc: petxina de pelegrí amb beixamel gratinada. Recepta de la cuina
gallega. Plat
principal de marisc per als dies de festa o per a quedar bé amb els convidats. Vistós senzill i deliciós. No sempre trobarem en el mercat aquest marisc, Si rentem bé i guardem les petxines podem fer la recepta substituint la carn de les petxines de pelegrí per un altre bivalve i conservem la presentació.
Característiques del plat
Qualificació:
4.7 ❤ de 22 opinions.
Temps de preparació:
20 minuts. Temps de cocció:
15 minuts.
Quantitat obtinguda:
4 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 335 kcal. Greix por porció: 24 grams.
Ingredients
Petxines de pelegrí fresques o congelades: 4 peçes.
Endívies: 1 peçes.
Maicena: 1 cullerada.
Llet: 1 got.
Vi blanc; gotet petit.
Cebas vermelles: 1 petita.
Tomàquet madur: 1 mitjàPebrot verd: 1 petit.
Formatge ratllat: 50 grams.
Oli, vinagre, sal, pebre, pebre roig picant o dolçPreparació del plat
Si les petxines de pelegrí són fresques, les obrirem amb cura i les rentarem per a eliminar la sorra i l'aparença (tells). Rebutgem la petxina plana i rentem bé l'altra. Dissolem la maizena en la llet cuidant que no quedin grumolls, En una paella i removent esperem que espesseixi. Afegim una mica de vi blanc i una mica de pebre i removem fins a aconseguir una beixamel no gaire espessa. Piquem finament la ceba i en un xorritó d'oli l'escalfem la sense que es dauri en excés però que quedi ben caiguda. Incorporem les petxines de pelegrí o les cues de gamba picats bastaments, i li donem unes voltes perquè es cuinin lleugerament. Salpebrem. Ho repartim entre les petxines i el napem amb la beixamel, empolvorem el Formatge i adornem amb unes tires de pebrot. Gratinem fins que dauri. En cada plat farem un petit llit amb les fulles de l'endívia de manera que la petxina no rellisqui a l'hora de menjar i adornem amb unes rodanxes de tomàquet, amanim al gust. Col·loquem la petxina de pelegrí en el centre i l'empolvorem amb una mica de pebre roig picant. Servir calent.Consells i trucs
Si volem que adquireixin un color més daurat les empolvorarem amb pa ratllat abans de gratinar-les. L'endívia podem substituir-la amb l'amanida del nostre gust. Si no suportem el pebre roig picant, podem substituir-lo per dolç o simplement prescindim d'ell.
Més repceptes de peix.
Petxina de pelegrí gratinada amb beixamel