"Migas con chorizo"

Nutrients per 100 grams |
Energia | 335 | kcal |
Proteïna | 10,5 | grams |
Greix | 15,3 | grams |
Glúcids | 39 | grams |
Més nutrients |
Descripció de la recepta
Plat de la cuina
espanyola del centre i el sud. Inicialment els pastors ho utilitzaven per a aprofitar el pa dur i per a diferenciar-les del menjar àrab de l'època li tiraven cansalada viada, rostes o com en aquestes, xoriço. És un plat
únic típicament d'hivern i molt calòric, que omplen molt, per la qual cosa no cal abusar d'elles, amb un plat no gaire gran ja és suficient. Un passeig per a baixar-les és el seu.
Característiques del plat
Qualificació:
4.9 ❤ de 70 opinions.
Temps de preparació:
30 minuts. Temps de cocció:
1 hora
Quantitat obtinguda:
4 porcions. Grandària de la porció: 120 grams.
Calories per porció: 400 kcal. Greix per porció: 19 grams.
Ingredients
Pan de dos días: 400 grams.
Chorizo: 100 grams.
All: 6 peçes.
Oli d'oliva verge extra.
Sal: al gust.
Aigua: 1 gotPreparació del plat
Posem en un bol el pa tallat en daus bé petits. I els remullem amb aigua amb sal, la justa, ja que el xoriço ja és una cosa salada, removem perquè s'humitegi tot el pa de manera uniforme i no en excés. Les cobrim amb un drap net i deixem reposar almenys uns 20 minuts però l'ideal són un parell d'hores. Mentre en una paella àmplia posem un bon doll d'oli i daurem els alls pelats però enters o tallats per la meitat. Reservem. Fregim el xoriço tallat també en daus petits fins que quedi ben daurat, reservem juntament amb els alls. En el mateix oli tirem les molles i removem tota l'estona durant uns 15 minuts perquè es xopin amb l'oli. Afegim el xoriço i els alls i continuem removent fins que estiguin tires i soltes com altres 30 minuts. Les servim calentes acompanyades d'una bestiola adobada o uns grans de raïm.Consells i trucs
També es poden fer de farina, però a mi m'agraden més les de pa. Pots substituir el xoriço per cansalada viada o rostes o fer-les soles i acompanyar-les amb pebrots fregits, peix fregit, cansalada viada fregida, etc.
Migas con chorizo