ESPAÑOL

Navegant acceptes Política Cookies

INICI

Cerca

"Migas con chorizo"

Migas con chorizo
Nutrients per 100 grams
Energia335kcal
Proteïna10,5grams
Greix15,3grams
Glúcids39grams
Més nutrients

Descripció de la recepta

Plat de la cuina espanyola del centre i el sud. Inicialment els pastors ho utilitzaven per a aprofitar el pa dur i per a diferenciar-les del menjar àrab de l'època li tiraven cansalada viada, rostes o com en aquestes, xoriço. És un platúnic típicament d'hivern i molt calòric, que omplen molt, per la qual cosa no cal abusar d'elles, amb un plat no gaire gran ja és suficient. Un passeig per a baixar-les és el seu.

Característiques del plat

Qualificació: 4.9 ❤ de 70 opinions.
Temps de preparació: 30 minuts. Temps de cocció: 1 hora
Quantitat obtinguda: 4 porcions. Grandària de la porció: 120 grams.
Calories per porció: 400 kcal. Greix per porció: 19 grams.

Ingredients

Pan de dos días: 400 grams.
Chorizo: 100 grams.
All: 6 peçes.
Oli d'oliva verge extra.
Sal: al gust.
Aigua: 1 got

Preparació del plat

Posem en un bol el pa tallat en daus bé petits. I els remullem amb aigua amb sal, la justa, ja que el xoriço ja és una cosa salada, removem perquè s'humitegi tot el pa de manera uniforme i no en excés. Les cobrim amb un drap net i deixem reposar almenys uns 20 minuts però l'ideal són un parell d'hores. Mentre en una paella àmplia posem un bon doll d'oli i daurem els alls pelats però enters o tallats per la meitat. Reservem. Fregim el xoriço tallat també en daus petits fins que quedi ben daurat, reservem juntament amb els alls. En el mateix oli tirem les molles i removem tota l'estona durant uns 15 minuts perquè es xopin amb l'oli. Afegim el xoriço i els alls i continuem removent fins que estiguin tires i soltes com altres 30 minuts. Les servim calentes acompanyades d'una bestiola adobada o uns grans de raïm.

Consells i trucs

També es poden fer de farina, però a mi m'agraden més les de pa. Pots substituir el xoriço per cansalada viada o rostes o fer-les soles i acompanyar-les amb pebrots fregits, peix fregit, cansalada viada fregida, etc.

Receptari de a Fotos d'ocells

Migas con chorizo