Mandonguilles amb tomàquet

Nutrients per 100 grams |
Energia | 110 | kcal |
Proteïna | 8,1 | grams |
Greix | 5,9 | grams |
Glúcids | 5,2 | grams |
Més nutrients |
Descripció de la recepta
De la cuina del país, una recepta
casolana d'aquest plat
principal, molt senzill, complet i saborós. Agrada a tothom i els encanta especialment als nens. Amb una aportació en calories baixa i alhora és saborós.
Característiques del plat
Qualificació:
4.5 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació:
30 minuts. Temps de cocció:
25 minuts.
Quantitat obtinguda:
4 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 275 kcal. Greix per porció: 14,8 grams.
Ingredients
Vedella picada: 300 grams.
Porc picada: 100 grams.
Ceba: 3 vermellesAll: 3 dentsSalsa de tomata: 150 grams.
Ou: 1 gran.
Miga de pa: 50 grams.
Pinyons crus: 25 grams.
Farina: 1 cullerada.
Ller: 1 got.
Vi blanc: 250 mil·lilitres.
Oli d'oliva verge extra.
Julivert: 2 branquetes
Sal comuna: al gust
Pebre negre molt: al gust.
Preparació del plat
Esmicolem la molla de pa i la remullem amb la llet. En un bol barregem les carns picades, amb l'ou, la molla ben escorreguda, els pinyons i la branqueta de julivert finament picada. Sal i pebre al gust. Amb la mescla fem les mandonguilles a la grandària que més ens vingui de gust, enfarinem i les fregim en abundant oli. Reservem. Piquem la ceba, l'all i escalfem en una mica d'oli. Afegim el vi i esperem que evapori l'alcohol. Incorporem el tomàquet i cuinem durant uns minuts. Incorporem a la salsa les mandonguilles i al tomàquet, deixem cuinar fins a espessir la salsa al nostre gust de foc lent. Servim adornat amb una mica de julivert fresc.Consells i trucs
Si a la salsa li afegim uns bitxos picants vermells chipotles finament picats, surten unes excel·lents mandonguilles amb salsa de chipotle, recepta típica de la cuina mexicana. Una altra opció seria combinar-les amb unes sépies i aconseguiríem un excel·lent i clàssic plat de mar i muntanya,
mandonguilles amb sépia.
Més receptes amb carn.
Mandonguilles amb tomàquet