Mandonguilles amb sépia

Nutrients per 100 grams |
Energia | 105 | kcal |
Proteïna | 9,8 | grams |
Greix | 5,2 | grams |
Glúcids | 5,2 | grams |
Més nutrients |
Descripció de la recepta
Plat
principal de la "cuina"
catalana de la serie "Mar i muntanya", "las mandonguilles amb sípia". En aquest plat s'hi combinen sàviament els productes del Mediterrani i els de la muntanya i l'horta. Això crea una subtil combinació de sabors, que normalment estan separats, que a l'hora de sorprendre agradablement ens obren tot un nou ventall de plats tradicionals que són presents a molts dels pobles dela Península ibèrica. Un segon plat suculent però amb un índex calòric raonable. Sa i complet.
Característiques del plat
Qualificació:
4 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació:
30 minuts. Temps de cocció:
25 minuts.
Quantitat obtinguda:
4 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 253 kcal. Greix per porció: 13 grams.
Ingredients
Vadella picada: 300 grams.
Porc picat: 100 grams.
Sépies: 2 petitesCebes: 3 vermellesAll: 3 peçes.
Salsa de tomata: 150 grams.
Hou: 1 grant
Miga de pa: 50 grams.
Pinyons crus: 25 grams.
Farina: 1 cullerada.
Ller: 1 got.
Vi blanc: 250 mil·lilitres.
Oli d'oliva verge extra.
Julivert: 2 rametesSal comuna: al gust
Pebre negre molt: al gust.
Preparació del plat
Esmicolem la molla de pa i la remullem amb la llet. En un bol barregem les carns picades, amb l'ou, la molla ben escorreguda, els pinyons i la branqueta de julivert finament picada. Sal i pebre al gust. Amb la mescla fem les mandonguilles a la grandària que més ens vingui de gust, enfarinem i les fregim en abundant oli. Reservem. Piquem la ceba, l'all i escalfem en una mica d'oli. Afegim el vi i esperem que evapori l'alcohol. Incorporem el tomàquet i cuinem durant uns minuts. Mentrestant saltem la sépia tallada a dauets. Incorporem a la salsa les mandonguilles i la sépia, deixem cuinar fins a espessir la salsa al nostre gust de foc lent. Servim adornat amb una mica de julivert fresc.Consells i trucs
Jo el complet amb alguns musclos sense pela i unes cues de gamba pelades. Si vols donar-li una mica més d'alegria, afegeix-li dues caienes. Uns pèsols no desentonen en cap cas.
Més receptes amb carn o
peix.
Mandonguilles amb sépia