ESPAÑOL

Navegant acceptes Política Cookies

INICI

Cerca

Mandonguilles amb sépia

Cuinant mandonguilles amb sépia
Nutrients per 100 grams
Energia105kcal
Proteïna9,8grams
Greix5,2grams
Glúcids5,2grams
Més nutrients

Descripció de la recepta

Plat principal de la "cuina" catalana de la serie "Mar i muntanya", "las mandonguilles amb sípia". En aquest plat s'hi combinen sàviament els productes del Mediterrani i els de la muntanya i l'horta. Això crea una subtil combinació de sabors, que normalment estan separats, que a l'hora de sorprendre agradablement ens obren tot un nou ventall de plats tradicionals que són presents a molts dels pobles dela Península ibèrica. Un segon plat suculent però amb un índex calòric raonable. Sa i complet.

Característiques del plat

Qualificació: 4 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació: 30 minuts. Temps de cocció: 25 minuts.
Quantitat obtinguda: 4 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 253 kcal. Greix per porció: 13 grams.

Ingredients

Vadella picada: 300 grams.
Porc picat: 100 grams.
Sépies: 2 petites
Cebes: 3 vermelles
All: 3 peçes.
Salsa de tomata: 150 grams.
Hou: 1 grant
Miga de pa: 50 grams.
Pinyons crus: 25 grams.
Farina: 1 cullerada.
Ller: 1 got.
Vi blanc: 250 mil·lilitres.
Oli d'oliva verge extra.
Julivert: 2 rametes
Sal comuna: al gust
Pebre negre molt: al gust
.

Preparació del plat

Esmicolem la molla de pa i la remullem amb la llet. En un bol barregem les carns picades, amb l'ou, la molla ben escorreguda, els pinyons i la branqueta de julivert finament picada. Sal i pebre al gust. Amb la mescla fem les mandonguilles a la grandària que més ens vingui de gust, enfarinem i les fregim en abundant oli. Reservem. Piquem la ceba, l'all i escalfem en una mica d'oli. Afegim el vi i esperem que evapori l'alcohol. Incorporem el tomàquet i cuinem durant uns minuts. Mentrestant saltem la sépia tallada a dauets. Incorporem a la salsa les mandonguilles i la sépia, deixem cuinar fins a espessir la salsa al nostre gust de foc lent. Servim adornat amb una mica de julivert fresc.

Consells i trucs

Jo el complet amb alguns musclos sense pela i unes cues de gamba pelades. Si vols donar-li una mica més d'alegria, afegeix-li dues caienes. Uns pèsols no desentonen en cap cas. Més receptes amb carn o peix.

Receptari de a Fotos d'ocells

Mandonguilles amb sépia