Lluç al forn amb verdures
Nutrients per 100 grams |
Energia | 88 | kcal |
Proteïna | 4,7 | grams |
Greix | 3,2 | grams |
Glúcids | 7,8 | grams |
Més nutrients |
Descripció de la recepta
El lluç és un peix de sabor suau amb una carn fina i delicada utilitzat sovint a la cuina
mediterrània, que agrada a gairebé tothom. Plat
principal senzillíssim on el treball el fa el forn. El lluç és un peix blanc amb poquíssimes calories i escassos greixos i a penes una miqueta de colesterol. En aquesta elaboració tradicional dona com a resultat un plat saludable amb poquíssimes calories ideal per a dietes.
Característiques del plat
Qualificació:
4.5 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació:
15 minuts. Temps de cocció:
40 minuts.
Quantitat obtinguda:
2 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 221 kcal. Greix per porció: 8 grams.
Ingredients
Lluç en rodanxes: 2 grans o 4 petitesPatata: 1 gran.
Ceba: 1 mitjana.
Llimona: 1 unitatOli d'oliva verge extra.
Vi blanc: gotetAll: 2 grans.
Julivert: 1 branquetaSurt i pebre: al gust.
Preparació del plat
Preescalfem el forn a 190 °C. Pelem i rentem la patata i la tallem en lamines gruixudes d'almenys mig centímetre. Rentem el tomàquet i el partim per la meitat. Piquem la ceba en ploma basta. En un recipient adequat per al forn, distribuïm les verdures en una sola capa. A les meitats dels tomàquets li posem un pessic de julivert picat i els grans d'all tallats a làmines. Assaonem i afegim una miqueta de pebre recentment molt. Ho introduïm en el forn durant uns 25 minuts. Podem comprovar el punt de les patates amb una punta i si fos necessari, se li afegeixen uns minuts. Traiem del forn i posem el lluç damunt de les verdures, assaonem i reguem amb el vi i un xorritó d'oli. Una mica de pebre li vindrà molt bé. Tornem a introduir-ho en el forn durant 10 o 15 minuts, segons les nostres preferències del punt del peix. I llest per a servir amb uns grillons de llimona.Consells i trucs
El pebre pot ser blanc, més suau, o negra més potent. Les verdures pots triar altres del teu gust com a pastanagues, coliflor o bròcoli. Servir-ho immediatament, si es refreda es resseca el lluç.
Més repceptes de peix.
Lluç al forn amb verdures