ESPAÑOL

Navegant acceptes Política Cookies

INICI

Cerca

Lluç al forn amb verdures

Nutrients per 100 grams
Energia88kcal
Proteïna4,7grams
Greix3,2grams
Glúcids7,8grams
Més nutrients
Lluç al forn amb verdures

Descripció de la recepta

El lluç és un peix de sabor suau amb una carn fina i delicada utilitzat sovint a la cuina mediterrània, que agrada a gairebé tothom. Plat principal senzillíssim on el treball el fa el forn. El lluç és un peix blanc amb poquíssimes calories i escassos greixos i a penes una miqueta de colesterol. En aquesta elaboració tradicional dona com a resultat un plat saludable amb poquíssimes calories ideal per a dietes.

Característiques del plat

Qualificació: 4.5 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació: 15 minuts. Temps de cocció: 40 minuts.
Quantitat obtinguda: 2 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 221 kcal. Greix per porció: 8 grams.

Ingredients

Lluç en rodanxes: 2 grans o 4 petites
Patata: 1 gran.
Ceba: 1 mitjana.
Llimona: 1 unitat
Oli d'oliva verge extra.
Vi blanc: gotet
All: 2 grans.
Julivert: 1 branqueta
Surt i pebre: al gust.

Preparació del plat

Preescalfem el forn a 190 °C. Pelem i rentem la patata i la tallem en lamines gruixudes d'almenys mig centímetre. Rentem el tomàquet i el partim per la meitat. Piquem la ceba en ploma basta. En un recipient adequat per al forn, distribuïm les verdures en una sola capa. A les meitats dels tomàquets li posem un pessic de julivert picat i els grans d'all tallats a làmines. Assaonem i afegim una miqueta de pebre recentment molt. Ho introduïm en el forn durant uns 25 minuts. Podem comprovar el punt de les patates amb una punta i si fos necessari, se li afegeixen uns minuts. Traiem del forn i posem el lluç damunt de les verdures, assaonem i reguem amb el vi i un xorritó d'oli. Una mica de pebre li vindrà molt bé. Tornem a introduir-ho en el forn durant 10 o 15 minuts, segons les nostres preferències del punt del peix. I llest per a servir amb uns grillons de llimona.

Consells i trucs

El pebre pot ser blanc, més suau, o negra més potent. Les verdures pots triar altres del teu gust com a pastanagues, coliflor o bròcoli. Servir-ho immediatament, si es refreda es resseca el lluç. Més repceptes de peix.

Receptari de a Fotos d'ocells

Lluç al forn amb verdures