Faves ofegades

Nutrients per 100 grams |
Energia | 148 | kcal |
Proteïna | 9,3 | grams |
Greix | 10,7 | grams |
Glúcids | 5,8 | grams |
Més nutrients |
Descripció de la recepta
Les faves ofegades o "habas a la
catalana", és un plat típic de Catalunya contundent i molt saborós, ideal per als dies humits i freds d'hivern. Aquest
entrant cal menjar-ho amb moderació, ja que és bastant calòric i alt en greixos i colesterol. Un dels tresors gastronòmics d'origen rural poc conegut fora de les nostres fronteres. No obstant això, és fàcil trobar-ho en les cartes dels restaurants catalans, sobretot en els de menús i menjars casolans en zones rurals. És famosa la dita de: "
divendres faves tendres".
Característiques del plat
Qualificació:
4.5 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació:
10 minuts. Temps de cocció:
30 minuts.
Quantitat obtinguda:
2 porcions. Grandària de la porció: 300 grams.
Calories per porció: 443 kcal. Greix per porció: 32 grams.
Ingredients
Faves tendres: 1 got.
Pernil serrà a picat: 20 grams.
Cansalada viada en taquets: 20 grams.
Botifarra negra: 4 rodanxesBotifarra blanca: 4 rodanxesVi ranci: 150 mil·lilitres.
Oli d'oliva verge extra: 1 cullerada.
Llorer: 1 fulla.
Menta fresca: 1 branquetaSal: al gust.
Pebre negre molt: al gust.
Preparació del plat
Coem les faves amb una mica de sal i el llorer. Llevem el llorer i reservem. En una paella o cassola plana daurem l'all finament picat i el pernil tallat en taquets. Afegim la ceba tallada en juliana fina i esperem fins que escalfi removent de tant en tant perquè no es cremi. Afegim les faves i la cansalada viada i saltem lleugerament. Afegim el vi i deixem coure a foc viu fins que redueixi. Incorporem la menta i la botifarra. Li donem unes voltes fins que la botifarra aquest al nostre gust. Retirem del foc i deixem reposar uns deu minuts tapats. Servir amb una branqueta de menta fresca.Consells i trucs
Personalment m'agrada que la botifarra es desfaci i reservo unes rodanxes per a adornar el plat. En la recepta original només s'utilitza la botifarra negra, però a casa hi ha qui vol trobar-se amb l'agradable presència de la blanca, de sabor una mica més suau i una mica més compacta pel que no tendeix a desfer-se tant com la botifarra negra.
Faves ofegades,faves ofegades,faves ofegades a la catalana,recepte,de,cuina,calories,kcal,per 100 g,directe al paladar,recetari,consells,i ,trucs