Espinacs amb panses i pinyons

Nutrients per 100 grams |
Energia | 134 | kcal |
Proteïna | 3 | grams |
Greix | 11 | grams |
Glúcids | 5 | grams |
Més nutrients |
Descripció de la recepta
Plat
entrant tradicional de la cuina
catalana, conegut com "espinacas a la catalana", ideal per a dietes hipocalòriques, present en moltes de les cartes dels millors restaurants. A més de ser un plat, es tracta també d'una base molt utilitzada per a emplenar crestes, empanades, per a posar sobre coques de recapta, com a farciment en canelons i lasanyes. Senzill i sa. La utilització tant de pinyons com les panses de Corint és bastant usual en la cuina catalana, un altre clar exemple és el bacallá a la llauna.
Característiques del plat
Qualificació:
4.5 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació:
5 minuts. Temps de cocció:
15 minuts.
Quantitat obtinguda:
1 porcions. Grandària de la porció:
200 grams.
Calories per porció: 268 kcal. Greix per porció: 22 grams.
Ingredients
Espinacs tendres: 200 grams.
All: 2 grans.
Pinyons crus: 15 grams.
Panses sense llavors: 15 grams.
Vi blanc: 25 mil·lilitres.
Oli d'oliva verge extra: 1 cullerada.
Sal: alustPebre negre molt: al gust.
Preparació del plat
Posem les panses en remull en el vi blanc fins que estiguin ben hidratades. Descongelem els espinacs o les rentem bé si són fresques, reservem. En una paella daurem els grans d'all laminat, els pinyons i les panses. Afegim els espinacs, el vi i salpebrem. Ho removem de tant en tant perquè no es cremin fins que perdin tota l'aigua i servim acabades de fer amb un xorritó d'oli cru.Consells i trucs
Els espinacs ideals són les més tendres conegudes com a baby. Personalment m'encanta afegir unes gotes de vinagre balsàmic li dona un toc diferent. Les panses sense llavors se les coneix com de Corint.
Més receptes de verduresEspinacs amb panses i pinyons