Ensalada russa

Nutrients per 100 grams |
Energia | 170 | kcal |
Proteïna | 7,7 | grams |
Greix | 13,2 | grams |
Glúcids | 13,2 | grams |
Més nutrients |
Descripció de la recepta
Cuina
internacional. L'ensalada russa és un plat senzill que es pot usar com
entrant,
guarnició o
tapa. Es pot preparar d'un dia per a un altre, només cal tenir la precaució d'afegir-li la maionesa a l'hora de servir per a evitar possibles contaminacions de salmonel·la. Ideal per a l'estiu i sortides campestres.
Característiques del plat
Qualificació:
4.5 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació:
30 minuts. Temps de cocció:
15 minuts.
Quantitat obtinguda:
4 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 425 kcal. Greix per porció: 33 grams.
Ingredients
Patata: 2 grans.
Pastanaga: 4 grans
Ou: 2 grans
Oliva farcida: 20 peces
Pèsol: 100 grams.
Fesol tendre de la rodoneta: 100 grams.
Tonyina en oli: 2 llaunes rodonesPebre negre molt: al gust.
Sal i julivertPreparació del plat
Pela i tala en dauets petits les patates i les pastanagues i les mongetes es tallen aproximadament. De la mateixa grandària. En abundant aigua amb una mica de sal bullim tot junt amb els pèsols. Als cinc minuts que bulli l'aigua ponguem els ous. Deixem coure durant deu minuts més. Escorrem i refresquem sota l'aigua de l'aixeta. Ho deixem refredar completament. Pelem els ous cuits i reservem una de les gemmes i els piquem. Piquem també les olives, reservem unes poques en làmines per a la presentació. En un bol gran ho barregem tot amb la maionesa i la tonyina escorreguda i esmollada. Ho servim decorat amb la gemma ratllada una miqueta de julivert, les làmines d'olives i una tira de pebrot en conserva.Consells i trucs
Podem usar les bases d'ensalada russa congelada i maionesa comercial, però sempre queda més rica si ho preparem nosaltres mateixos. Si la posem una estona en la nevera fins a l'hora de servir, queda un plat d'estiu deliciós. Les millors són les olives farcides d'anxova, li dona un puntet molt agradable.
Ensalada russa