
Nutrients per 100 grams |
Energia | 97 | kcal |
Proteïna | 2,4 | grams |
Greix | 9 | grams |
Glúcids | 1 | grams |
Més nutrients |
Descripció de la recepta
Cuina
internacional. Un plat
entrant amb un altre sabor diferent d'aquest producte, ja que no solem, en general, utilitzar les endívies per a plats calents. Una forma atractiva de consumir aquesta i altres verdures, perquè podem fer ús una gran varietat de verdures com la coliflor, les albergínies, els carabassons, etc. Plat vistós i fàcil de realitzar ideal per a quan tenim convidats a casa. Podem preparar-ho prèviament i quan arriben els comensals li donem un cop de forn i gratinem el Formatge i llest. Donat el seu baix contingut en greix i la seva baixa taxa energètica és ideal per a dietes hipocalòriques.
Característiques del plat
Qualificació:
4.3 ❤ de 77 opinions.
Temps de preparació:
15 minuts. Temps de cocció:
25 minuts.
Quantitat obtinguda:
2 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 194 kcal. Greix per porció: 18 grams.
Ingredients
Endívies: 3 peces.
Beixamel: 200 mil·lilitres.
Pernil dolç: 100 grams.
Formatge: 50 grams.
Formatge ratllat: 50 grams.
Oli d'oliva verge extra: 1 cullerada.
Sal i
Pebre negre molt: al gust.
Preparació del plat
Coem les endívies en aigua amb sal i un xorritó d'oli durant uns quinze a vint minuts. Escórrer bé les endívies i les obrim per la meitat. Posem en el seu interior una rodanxa del Formatge triat i les emboliquem amb les rodanxes de pernil dolç. Les posem en un recipient per a forn i les napem amb la beixamel. Podem fer la beixamel o utilitzar una preparada per nosaltres. Empolvorem amb el Formatge ratllat i gratinem fins que dauri.Consells i trucs
És important deixar escórrer molt bé tota l'aigua possible de les endívies per a no diluir la beixamel. El formatge ratllat pot ser especial per a gratinar o per a fondre, aquest últim és el meu preferit.
Més receptes de verdures.
Endívies amb beixamel gratinades,endívies,beixamel,gratinades,recepte,de ,cuina,calories,kcal,directe al paladar,i ,recetari,consells,trucs