ESPAÑOL

INICI

Cerca

Crestes de gall picants

Crestes de gall picants
Nutrients per 100 grams
Energia130kcal
Proteïna15,2grams
Greix4,6grams
Glúcids3grams
Més nutrients

Descripció de la recepta

Una recepta de la cuina de les dues Castelles contundent i saborosa, plat principal excel·lent per a combatre el fred i inclemències hivernals, les crestes de gall picants. Aquesta és una recepta de la meva infància, me les feien de tant en tant sobretot per Nadal. El temps d'elaboració és llarg però donen poc treball, ja que gairebé tot el temps se l'emporta la cocció de les crestes, el resultat el val. Plat poc conegut però de sorprenent sabor i textura.

Característiques del plat

Qualificació: 4.5 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació: 20 minuts. Temps de cocció: de 3 hores
Quantitat obtinguda: 2 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 236 kcal. Greix per porció: 7 grams.

Ingredients

Crestes de gall: 400 grams.
Ceba vermella: 1 gran.
All: 4 dents
Vi blanc: 100 mili·litres
Tomata fregida: 4 cullerades.
Oli d'oliva verge extra: 2 cullerades.
Llorer: 2 fulles.
Pebre a gra: 10 grans.
Pimentó dolç o picant segón/gust.
Caiena: 2 o 3 peçes.
Sal: al gust
Pebre negre molt: al gust.

Preparació del plat

Posem les crestes en aigua bullent uns minuts, tirem aquesta aigua i raspem les crestes amb un ganivet per a netejar-les i llevar-los la pell exterior. Una vegada netes les crestes les posem a coure en abundant aigua amb una mica de sal, el llorer, el pebre en gra i dos grans d'all sense pelar. Deixem cuinar fins que quedin tendres. Una vegada cuites, les escorrem reservem amb una mica del brou de cocció. Mentrestant en una mica d'oli posem les caienes, segons el nostre gust, i dos grans d'all picat. Quan l'all comença a daurar afegim la ceba ben picada i l'escalfem. Quan la ceba estigui bé caramel·litzada afegirem la tomata fregida, incorporem les crestes ben escorregudes, salpebrem al gust i la picada i li donem unes voltes. Afegim el vi i esperem que evapori l'alcohol. Afegim el brou de cocció, cuinem a foc lent fins a aconseguir una salsa espaseta. Servim adornat amb una mica de pebre roig i acompanyat d'un pa rústic.

Consells i trucs

Podem acompanyar-les amb un bon negre de la Ribera del Duero. Si no ens agrada el picant, podem prescindir del pebre roig picant i les caienes, queden igual d'exquisides. Més receptes d'aus.

Receptari de a Fotos d'ocells

Crestes de gall picants