Caragols amb salsa picant

Nutrients per 100 grams |
Energia | 108 | kcal |
Proteïna | 12,8 | grams |
Greix | 4 | grams |
Glúcids | 4 | grams |
Més nutrients |
Descripció de la recepta
Una sabrosa recepta clàssicament
catalana, caragols amb salsa picant. Una
tapa que trobem en les barres els bars i a les cases de tota Catalunya com
aperitiu o plat
principal. Per a xuclar-se els dits, literalment. Els caragols o t'agraden molt o els avorreixes totalment, però bé nets i amb una salsa com està bé picant i saborosa són irresistibles.
Característiques del plat
Qualificació:
5 ❤ de 16 opinions.
Temps de preparació:
30 minuts. Temps de cocció:
30 minuts.
Quantitat obtinguda:
4 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 269 kcal. Greix per porció: 10 grams.
Ingredients
Caragols bubes: 1 Quilogram purgats.
Ceba vermella: 1 peça gran.
Pebrot verd: 1 peça gran.
Tomàquet fregit, salsa: 4 cullerades.
Pernil serrà en taquets: 250 grams.
Cansalada viada fresca: 50 grams en taquets.
Vi blanc: 150 mil·lilitres.
Oli d'oliva verge extra: 4 cullerades.
Pimentó dolç: 2 culleretes.
Pimentó picant: 2 culleretes.
All: 3 grans.
Ametlles torrades: 3 peces.
Avellanes torrades: 3 peces.
Pinyons frescs: 10 peces.
Pa torrat: 1 llesca.
Llorer: 2 fulles.
Sal: al gust.
Pebre negre molt: al gust.
Preparació del plat
Rentem bé els caragols, canviant l'aigua diverses vegades, afegint sal o vinagre a l'aigua perquè deixin anar tota la bava. Una vegada nets, els posem en una olla amb abundant aigua freda, el llorer i la sal. Els deixem coure a foc lent fins que hagin sortit tots, i pugem el foc i coem 15 minuts més. Reservem en una cassola. En un xorritó d'oli fregim el pernil, la cansalada viada i els incorporem a la cassola. En aquest oli escalfem la ceba i el pebrot picats. Quan gairebé estiguin escalfats afegim la tomata fregida i el vi. Deixem coure uns 10 minuts fins que estigui tot integrat. Ho incorporem a la cassola. En la paella posem el pebre roig dolç i picant amb cura de no cremar-lo. Ho recollim amb un xorritó de vi i ho incorporem a la cassola. En un morter piquem l'all, les ametlles, les avellanes, els pinyons i el pa torrat. Ho incorporem a la cassola i cobrim generosament amb aigua. Deixem bullir fins que aconseguim una salsa espessa al nostre gust. Es poden servir tant com segon plat o com a aperitiu.Consells i trucs
Els caragols els tindrem una setmana amb farina perquè purgui, o podem utilitzar congelats. En moltes cases afegeixen una mica de xoriço picant a taquets que fregirem amb el pernil i la cansalada viada. Si els volem més picants, es poden fer servir unes caienes.
Caragols amb salsa picant,recepta,caragols,en,salsa,picant,a la,catalana,recepte,de ,cuina,calories,kcal,directe al paladar,recetari,consells,i ,trucs