ESPAÑOL

INICI

Cerca

Caragols amb salsa picant

Cargols amb salsa picant o caracoles a la catalana
Nutrients per 100 grams
Energia108kcal
Proteïna12,8grams
Greix4grams
Glúcids4grams
Més nutrients

Descripció de la recepta

Una sabrosa recepta clàssicament catalana, caragols amb salsa picant. Una tapa que trobem en les barres els bars i a les cases de tota Catalunya com aperitiu o plat principal. Per a xuclar-se els dits, literalment. Els caragols o t'agraden molt o els avorreixes totalment, però bé nets i amb una salsa com està bé picant i saborosa són irresistibles.

Característiques del plat

Qualificació: 5 ❤ de 16 opinions.
Temps de preparació: 30 minuts. Temps de cocció: 30 minuts.
Quantitat obtinguda: 4 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 269 kcal. Greix per porció: 10 grams.

Ingredients

Caragols bubes: 1 Quilogram purgats.
Ceba vermella: 1 peça gran.
Pebrot verd: 1 peça gran.
Tomàquet fregit, salsa: 4 cullerades.
Pernil serrà en taquets: 250 grams.
Cansalada viada fresca: 50 grams en taquets.
Vi blanc: 150 mil·lilitres.
Oli d'oliva verge extra: 4 cullerades.
Pimentó dolç: 2 culleretes.
Pimentó picant: 2 culleretes.
All: 3 grans.
Ametlles torrades: 3 peces.
Avellanes torrades: 3 peces.
Pinyons frescs: 10 peces.
Pa torrat: 1 llesca.
Llorer: 2 fulles.
Sal: al gust.
Pebre negre molt: al gust.

Preparació del plat

Rentem bé els caragols, canviant l'aigua diverses vegades, afegint sal o vinagre a l'aigua perquè deixin anar tota la bava. Una vegada nets, els posem en una olla amb abundant aigua freda, el llorer i la sal. Els deixem coure a foc lent fins que hagin sortit tots, i pugem el foc i coem 15 minuts més. Reservem en una cassola. En un xorritó d'oli fregim el pernil, la cansalada viada i els incorporem a la cassola. En aquest oli escalfem la ceba i el pebrot picats. Quan gairebé estiguin escalfats afegim la tomata fregida i el vi. Deixem coure uns 10 minuts fins que estigui tot integrat. Ho incorporem a la cassola. En la paella posem el pebre roig dolç i picant amb cura de no cremar-lo. Ho recollim amb un xorritó de vi i ho incorporem a la cassola. En un morter piquem l'all, les ametlles, les avellanes, els pinyons i el pa torrat. Ho incorporem a la cassola i cobrim generosament amb aigua. Deixem bullir fins que aconseguim una salsa espessa al nostre gust. Es poden servir tant com segon plat o com a aperitiu.

Consells i trucs

Els caragols els tindrem una setmana amb farina perquè purgui, o podem utilitzar congelats. En moltes cases afegeixen una mica de xoriço picant a taquets que fregirem amb el pernil i la cansalada viada. Si els volem més picants, es poden fer servir unes caienes.

Receptari de a Fotos d'ocells

Caragols amb salsa picant,recepta,caragols,en,salsa,picant,a la,catalana,recepte,de ,cuina,calories,kcal,directe al paladar,recetari,consells,i ,trucs