ESPAÑOL

Navegant acceptes Política Cookies

INICI

Cerca

Tripa amb cap-i-pota

Tripa amb cap-i-pota o calls a la catalana
Nutrients per 100 grams
Energia145kcal
Proteïna14grams
Greix8,8grams
Glúcids1,4grams
Més nutrients

Descripció de la recepta

Plat principal de la cuina catalana tradicional conegut com a tripa amb cap-i-pota o "callos a la catalana". Tradicionalment, aquest plat també contenia cigrons mongetes blanques a més dels budells i el cap i potes de vedella, però a casa mai les hem posat. Recepta molt apreciada com a tapa del bar a l'hivern. Plat fort i ben picant per a gent sense manies, deliciós.

Característiques del plat

Qualificació: 4.5 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació: 30 minuts. Temps de cocció: 1 hora i 45 minuts.
Quantitat obtinguda: 10 porcions. Grandària de la porció: 200 grams.
Calories per porció: 290 kcal. Greix per porció: 18 grams.

Ingredients

Calls: 1 Quilo.
Ca i pota: 500 grams.
Xoriço: 100 grams.
Pernil curat: 100 grams.
Cansalada viada fumada: 100 grams.
Cebes vermelles: 2 peces.
All: 4 grans.
Tomata fregida: 3 culleres.
Vi blanc: 250 mil·lilitres
Vinagre de vi blanc: 60 mil·lilitres.
Oli d'oliva verge extra.
Sal: al gust.
Pebre negre molt: al gust.
Caiena: 4 grans.
Llorer: 2 fulles.
Pebre negre en gra: al gust.
Pimentó picant: 2 culleretes.

Preparació del plat

Posem el budell en aigua freda amb vinagre durant mitja hora. Transcorreguda la mitja hora ho aclarim bé i escorrem. Tallem en trossos no massa grans. Coem el budell en una olla sense tapar amb el llorer, els grans de pebre i sal, durant mitja hora. El cap de vedella sol la rentem amb aigua freda i escorrem. Reservem. Aquests passos podem saltar si comprem el budell ja cuit. En una paella amb un xorritó d'oli saltem el xoriço, el pernil i la cansalada viada amb les caienes i l'all picat sense torrar-lo massa i reservem. Afegim una mica d'oli i escalfem la ceba picada bé fina fins que torri lleugerament. En una olla posem tot i removem bé a foc mig baix i afegim la tomata fregida. Assaonem lleugerament amb sal i pebre i tirem el pebre roig picant. Mullem amb el vi i acabem de cobrir amb aigua. Deixem coure a foc lent durant una hora i provem per a rectificar la sal si fos necessari. Servim encara calents acompanyats d'un bon pa i el nostre vi negre preferit.

Consells i trucs

Han de quedar ben picants. Recalfats d'un dia per a un altre estan fins i tot millor. Afegint bé cigrons o mongetes blanques queda un plat únic genial, la recepta tradicional. Més receptes amb carn.

Receptari de a Fotos d'ocells

Tripa amb cap-i-pota,tripa,cap,pota,cap-i-pota,callos a la catalana,recepte,de ,per,amb,100 g,cuina,calories,kcal,directe al paladar,recetari,consells,i ,trucs