ESPAÑOL

Navegant acceptes Política Cookies

INICI

Cerca

Canelons de carn

Canalons tradicionals
Nutrients per 100 grams
Energia192kcal
Proteïna11,2grams
Greix12grams
Glúcids9,7grams
Més nutrients

Descripció de la recepta

Plat principal de festa de la cuina catalana. Elaboració estrella de qualsevol celebració en la majoria de famílies catalanes, els canelons de la iaia. És molt complet i agrada a tothom. Existeixen tantes receptes com famílies, aquesta és la recepta de tota la vida a la meva casa.

Característiques del plat

Qualificació: 4.5 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació: 50 minuts. Temps de cocció: 25 minuts.
Quantitat obtinguda: 2 porcions. Grandària de la porció: 135 grams.
Calories per porció: 259 kcal. Greix per porció: 16 grams.

Ingredients

Canelons

Pasta per a canelons 12 peçes.
Pechuga de pollo 300 grams.
ternera picada: 100 grams.
cerdo picada: 100 grams.
Pate de fuagrás1 llauna petita
Mantequilla 30 grams.
Ceba 1 unitat
Formatge rallado para gratinar 40 grams.
Oli d'oliva verge extra.
Sal: alust
Pebre negre molt: al gust.

Bechamel

Mantega 40 grams.
farina 40 grams.
Llet 500 mil·lilitres.
Nou moscada
Sal

Preparació del plat

El primer és preparar la beixamel. Per a això en una cassola, ofeguem la farina en la mantega perquè es torri. Afegim la llet i removem prou per a dissoldre qualsevol grumoll. Deixem bullir suaument mentre va espessint sense deixar de remoure d'aquesta manera el sabor de farina crua desapareix. Assaonem i ratllem una mica de nou moscada, removem i deixem reposar. Piquem la ceba i en una paella l'ofeguem amb una miqueta de mantega i un xorritó d'oli perquè no es torri en excés. Assaonem. Piquem el pit de pollastre i l'afegim a la ceba tendra juntament amb el fogaràs, les carns de porc i vedella. Incorporem una miqueta de la beixamel per a lligar el farciment. Coem les plaques de canelons en aigua amb sal seguint les indicacions del fabricant. Una vegada cuites i refrescades en aigua freda, les emplenem amb cura que no es trenquin. En una font per a forn, posem els canelons i cobri'm amb la beixamel. Empolvorem el formatge ratllat i gratinem uns minuts en el forn fins que la superfície és dori.

Consells i trucs

Si hi ha nens un truc perquè els agradin més triturarem el farciment per a fer-lo més suau. També podem estendre una capa de tomata fregida en el fons de la safata com fan a Itàlia.

Receptari de a Fotos d'ocells

Canelons de carn