Calamarsons farcits amb tomàquet

Nutrients per 100 grams |
Energia | 97 | kcal |
Proteïna | 7 | grams |
Greix | 6 | grams |
Glúcids | 3,44 | grams |
Més nutrients |
Descripció de la recepta
Calamarsó és el terme popular, d’origen basc, amb el qual es coneix en moltes regions castellanes als calamars petits. Aquests són els ideals per a realitzar aquesta recepta. Plat
principal de la cuina
marinera, senzill exquisit i amb poques calories i grasses, ideal per a dietes d'aprimament. Una recepta senzilla i ràpida. El més enutjós és netejar els calamarsons però podem anar netejant els mentre es fa el sofregit.
Característiques del plat
Qualificació:
4.5 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació:
25 minuts. Temps de cocció:
25 minuts.
Quantitat obtinguda:
3 porcions. Grandària de la porció: 370 grams.
Calories per porció: 340 kcal. Greix per porció: 23 grams.
Ingredients
Calamarsons: 500 grams netsPebrot verd: 1 petit.
All: 4 grans.
Cebas: 3 vermellesSalsa de tomata: 250 grams.
Ou duro: 1 gran
Farina: 1 cullerada.
Vi blanc: 100 mil·lilitres.
Oli d'oliva verge extra.
Julivert picat: 2 culleresSal: al gust.
Pebre negre molt: al gust.
Preparació del plat
Netegem els calamarsons, picant les aletes i les potes. En una paella daurem l’all picat i escalfem la ceba i reservem una part de la mateixa per al farciment.
Afegim la salsa de tomàquet i un xorritó de vi blanc. Deixem cuinar a foc lent uns 20 minuts. En una paella saltem les potes picades i les saltem, afegim la ceba, cuinem uns minuts i afegim l’ou dur ratllat. Li donem unes voltes i retirem. Esperem que el farciment us vagi refredar una mica per a no cremar-nos i procedim a emplenar els calamarsons tancant-los amb un escuradents perquè no es buidin. En una cassola amb una cullereta d’oli fregim els calamarsons passats per farina. Li afegim un xorritó de vi i quan no faci olor d’alcohol, incorporem la salsa. Deixem cuinar a foc lent fins que la salsa estigui al nostre gust. Servim empolvorant una mica de julivert picat.
Consells i trucs
Podem completar el plat afegint un grapat de cloïsses o escopinyes obertes al vapor o en un xorritó de vi blanc.
Més repceptes de peix.
Calamarsons farcits amb tomàquet,calamarsons,farcits,tomàquet,recepte,de ,per,amb,100 g,cuina,calories,kcal,directe al paladar,recetari,consells,i ,trucs