ESPAÑOL

INICI

Cerca

Bou de mar farcit

Bou de mar farcit
Nutrients per 100 grams
Energia134kcal
Proteïna13,8grams
Greix8,1grams
Glúcids0,3grams
Més nutrients

Descripció de la recepta

Plat principal, cuina gallega, de marisc per als dies de festa o per a quedar bé amb els convidats. El bou de mar farcit en fred és un plat deliciós i no gaire difícil d'elaborar. Podem comprar-los vius o congelats ja bullits, queden igual de deliciosos. Poc calòric i sa. Un plat de luxe per a dies especials o complimentar als amics.

Característiques del plat

Qualificació: 4.5 ❤ de 30 opinions.
Temps de preparació: 20 minuts. Temps de cocció: 20 minuts.
Quantitat obtinguda: 1 porció. Grandària de la porció: 400 grams.
Calories per porció: 534 kcal. Greix per porció: 32 grams.

Ingredients

Bou de mar: 1 peça.
Endívies: 1 peça.
Ou: 2 gran.
Maionesa: 1 cullerada sopera
Vi de xerès: copa petita.
Llorer: 1 fulla.
Sal

Preparació del plat

Es posa en una cassola aigua suficient, uns 5 litres per peça, s'afegeixen 70 grams de sal per litre d'aigua i es posa a bullir. S'introdueix el bou i comencem a comptar el temps quan l'aigua torni a bullir. El temps serà segons el pes de la peça.

de 0,500 a 0,800 kg.: 17 minuts.
de 0,850 a 1,200 kg.: 20 minuts.
de 1,250 a 1,600 kg.: 25 minuts.
de 1,700 a 2,500 kg.: 30 minuts

Simultàniament en un altre recipient coem els dos ous durant 10 minuts i deixem refredar. Deixem refredar el bou, l'obrim amb cura per a no trencar la closca, el buidem de carn i coral i reservem. Netegem la closca i el guardarem per a emplenar. Esmicolem la carn, el coral i els dos ous durs. Barregem amb part de l'endívia finament picada amb la cullerada de maionesa i un rajolí de vi. Emplenem la closca i el servim sobre un llit de fulles d'endívia i situem les potes i pinces al voltant, com a la foto.

Consells i trucs

El bou hem de coure'l mort o aquest perdria les potes. Per a matar-ho ho posarem en aigua amb gel i si volem anar més de pressa en aigua temperada. Les femelles són més saboroses, per a distingir-les mirem la cua (el triangle que tenen en la part inferior posterior) Si és curt i ample és femella i si ho té estret i llarg és mascle. Més repceptes de peix.

Receptari de a Fotos d'ocells

Bou de mar farcit,bou,mar,bou de mar,farcit,recepte,de ,per,amb,100 g,cuina,calories,kcal,directe al paladar,recetari,consells,i ,trucs