ESPAÑOL

Navegant acceptes Política Cookies

INICI

Cerca

Bacallà amb samfaina

Bacallà amb samfaina
Nutrients per 100 grams
Energia80kcal
Proteïna11,7grams
Greix2,7grams
Glúcids2,3grams
Més nutrients

Descripció de la recepta

El bacallà amb samfaina és un plat principal clàssic de la cuina valenciana. Una elaboració ideal per a règims d'aprimament pel seu baix contingut en greixos i poca calor calòrica. D'altra banda és molt saborós i complet. És una de les preparacions del bacallà que més èxit té en la meva família. Fàcil, sa i molt saborós.

Característiques del plat

Qualificació: 5.0 ❤ de 35 opinions.
Temps de preparació: 20 minuts. Temps de cocció: 25 minuts.
Quantitat obtinguda: 4 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 200 kcal. Greix per porció: 6,7 grams.

Ingredients

Bacallà dessalat: 4 lloms
Carabassó: 1 petit
Berenjena: 1 petita
Pimiento rojo: 1 petit
Pebrot verd: 1 petit
Ceba: 1 gran
Tomatesmadurs: 4 mitjàs
Oli d'oliva verge extra.
Sal comuna: al gust.

Preparació del plat

Samfaina

Tallem les verdures en daus, l'berenjena la salem abundantment i la deixem reposar durant uns 30 minuts, s'eliminarà part de la seva amargor, després l'assequem amb paper de cuina i reservem totes les verdures.
En una paella escalfem un bon doll d'oli d'oliva, quan estigui calenta afegim la ceba tallada en daus i la sofregim.
Quan hagin passat uns 5 o 6 minuts afegim els pebrots i continuem sofregint. Esperem que es cuini uns 10 minuts més i incorporem l'berenjena i el carabassó trossejats i continuem la cocció durant 10 o 15 minuts més. Remourem les verdures de tant en tant per a evitar que se'ns cremin.
Finalment afegim els tomàquets trossejats. Salem i deixem que es cuini durant uns 40 minuts, fins que les verdures estiguin toves. Reservem la samfaina. És important no passar-nos amb la sal, al final el bacallà aportarà la seva part de sal al plat.

Bacalao

1. Enfarinem el bacallà lleugerament i el daurem en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva. No volem que el bacallà es fregeixi totalment, sinó més aviat segellar-lo per a conservar els seus sucs. S'acabarà la seva cocció juntament amb la samfaina. Retirem el bacallà quan veiem que comença a daurar-se.

Terminando

Afegim els lloms a la cassola de la samfaina i continuem cuinant durant uns 5 o 6 minuts més. El bacallà acabarà de cuinar-se i aportarà el seu sabor a la samfaina.
Servim el bacallà bé calent amb part de la samfaina.

Consells i trucs

La samfaina pot usar-se per a acompanyar tota classe de carns, peixos i llegums. Més repceptes de peix.

Receptari de a Fotos d'ocells

Bacallà amb samfaina