Bacallà amb samfaina

Nutrients per 100 grams |
Energia | 80 | kcal |
Proteïna | 11,7 | grams |
Greix | 2,7 | grams |
Glúcids | 2,3 | grams |
Més nutrients |
Descripció de la recepta
El bacallà amb samfaina és un plat
principal clàssic de la cuina
valenciana. Una elaboració ideal per a règims d'aprimament pel seu baix contingut en greixos i poca calor calòrica. D'altra banda és molt saborós i complet. És una de les preparacions del bacallà que més èxit té en la meva família. Fàcil, sa i molt saborós.
Característiques del plat
Qualificació:
5.0 ❤ de 35 opinions.
Temps de preparació:
20 minuts. Temps de cocció:
25 minuts.
Quantitat obtinguda:
4 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 200 kcal. Greix per porció: 6,7 grams.
Ingredients
Bacallà dessalat: 4 lloms
Carabassó: 1 petit
Berenjena: 1 petita
Pimiento rojo: 1 petit
Pebrot verd: 1 petit
Ceba: 1 gran
Tomatesmadurs: 4 mitjàs
Oli d'oliva verge extra.
Sal comuna: al gust.
Preparació del plat
Samfaina
Tallem les verdures en daus, l'berenjena la salem abundantment i la deixem reposar durant uns 30 minuts, s'eliminarà part de la seva amargor, després l'assequem amb paper de cuina i reservem totes les verdures.
En una paella escalfem un bon doll d'oli d'oliva, quan estigui calenta afegim la ceba tallada en daus i la sofregim.
Quan hagin passat uns 5 o 6 minuts afegim els pebrots i continuem sofregint. Esperem que es cuini uns 10 minuts més i incorporem l'berenjena i el carabassó trossejats i continuem la cocció durant 10 o 15 minuts més. Remourem les verdures de tant en tant per a evitar que se'ns cremin.
Finalment afegim els tomàquets trossejats. Salem i deixem que es cuini durant uns 40 minuts, fins que les verdures estiguin toves. Reservem la samfaina. És important no passar-nos amb la sal, al final el bacallà aportarà la seva part de sal al plat.Bacalao
1. Enfarinem el bacallà lleugerament i el daurem en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva. No volem que el bacallà es fregeixi totalment, sinó més aviat segellar-lo per a conservar els seus sucs. S'acabarà la seva cocció juntament amb la samfaina. Retirem el bacallà quan veiem que comença a daurar-se.Terminando
Afegim els lloms a la cassola de la samfaina i continuem cuinant durant uns 5 o 6 minuts més. El bacallà acabarà de cuinar-se i aportarà el seu sabor a la samfaina.
Servim el bacallà bé calent amb part de la samfaina.Consells i trucs
La samfaina pot usar-se per a acompanyar tota classe de carns, peixos i llegums.
Més repceptes de peix.
Bacallà amb samfaina