ESPAÑOL

Navegant acceptes Política Cookies

INICI

Cerca

Bacallà amb patates estofades

Estofado de bacalao con patatas
Nutrients per 100 grams
Energia99kcal
Proteïna9,3grams
Greix3,4grams
Glúcids6,7grams
Més nutrients

Descripció de la recepta

Cuina castellana. Una plat principal de bacallà amb patates de la zona de Toledo cuinada a la meva manera. En una de les meves incursions fent fotos d'ocells, en un bar d'un poblet de Toledo ens van servir aquest magnífic bacallà, és una recreació, ja que ho he realitzat de memòria i està deliciós. Realment deliciós. Plat típicament de la quaresma de la Setmana Santa.

Característiques del plat

Qualificació: 5 ❤ de 86 opinions.
Temps de preparació: 20 minuts. Temps de cocció: 30 minuts.
Quantitat obtinguda: 2 porcions. Grandària de la porció: 250 grams.
Calories per porció: 198 kcal. Greix per porció: 6,4 grams.

Ingredients

Bacallà dessalat: 2 lloms
Ceba vermella: 1 gran.
Tomàquet fregit salsa: 3 cullerades.
Pebrot verd : 1 petit.
Oli d'oliva verge extra: 2 cullerades.
Ametlla laminada: 30 grams.
Vi blanc: 100 mil·lilitres.
Caldo de pescado: 1/2 llitre.
All: 3 grans.
Julivert fresc: 1 branqueta
Safrà molt: 1 sobre.
Sal comuna: al gust.
Pebre negre molt: al gust.

Preparació del plat

En una paella amb una mica d'oli ben calent daurem els lloms del bacallà i reservem. Afegim oli i daurem les patates, les escorrem i les reservem. Llevem part de l'oli i daurem els alls laminats. Quan agafin color li afegim el pebrot i la ceba finament picats i escalfem. Quan les verdures estiguin ben escalfades afegim el tomàquet fregit i les patates. Salem lleugerament, tenint en compte que el bacallà ja té el seu punt de sal, afegim la meitat de les ametlles, pebre al gust, el pebre roig, el safrà i una mica de julivert. Li donem unes voltes per a integrar els sabors. Afegim el vi i deixem evaporar l'alcohol, en aquest moment li tirem un rajolí de brou de peix si és necessari. Deixem coure uns minuts perquè espesseixi la salsa. Incorporem el bacallà i quan aquest llest servim amb la resta de les ametlles i una branqueta de julivert.

Consells i trucs

Si no tenim ametlla també queda molt bé amb pinyons. Si volem que quedi caldós utilitzar el brou generosament. Més repceptes de peix.

Receptari de a Fotos d'ocells

Bacallà amb patates estofades