ESPAÑOL

Navegant acceptes Política Cookies

INICI

Cerca

Amanida de cigrons

Amanida de cigrons
Nutrients per 100 grams
Energia133kcal
Proteïna7,7grams
Greix6,3grams
Glúcids11,5grams
Més nutrients

Descripció de la recepta

Del sud de la Península ibèrica aquesta recepta andalusa. L'amanida de cigrons amb tonyina no deixa de ser una variació de la famosa pipirrana. Entrant fàcil d'elaborar. Ideal per a l'estiu i sortides campestres.

Característiques del plat

Qualificació: 4.5 ❤ de 35 opinions.
Temps de preparació: 20 minuts. Temps de cocció: 2 horas
Quantitat obtinguda: 4 porcions. Grandària de la porció: 200 grams.
Calories per porció: 266 kcal. Greix per porció: 13 grams.

Ingredients

Cigrons: 600 grams.
Pebrot vermell: 1 unitat
Ous: 2 peçes.
Pebrot verd: 2 peçes.
Verat en oli: 1 llauna
Tonyina en oli: 1 llauna
Olives farcides: 10 peçes.
Olives negres: 10 peçes.
Oli d'oliva
Vinagre
Sal
Julivert

Preparació del plat

Cigrons

Posarem el dia abans els cigrons en remull en abundant aigua i els deixarem en un lloc fresc. Escorrerem i rentarem bé els cigrons. En una cassola gran escalfarem abundant aigua, quan aquest bullint incorporarem els cigrons i els courem a foc fort durant 10 minuts. Baixem el foc i deixem coure durant 2 hores a foc lent. Afegim una mica de sal en els últims 15 minuts de cocció. Escorrem els cigrons i els aclarim sota l'aixeta i reservem en la nevera.

Amanida

Picarem en petits glaçons les verdures, els pebrots verds i vermells. Posem en un bol gran i afegim el verat. Esmollem la tonyina ben escorreguda i ho incorporem juntament amb les olives negres. Afegim els cigrons quan estiguin ben freds. Barregem bé tot i amanim amb oli i vinagre i un pessic de sal. Servim fred.

Consells i trucs

El procés de cocció és molt llarg i entretingut, per aquest motiu jo els compro en el mercat en la parada de llegums cuits, els tenen molt bons. El vinagre que prefereixo és un de vi negre de Jerez, però hi ha qui utilitza el Balsàmic de Mòdena. Una altra variant és substituir la tonyina per molles de bacallà al punt de sal i uns peçes d'all finament picat, queda deliciós. Per descomptat podem substituir els cigrons pel llegum de la nostra preferència.

Receptari de a Fotos d'ocells

Amanida de cigrons