ESPAÑOL

INICI

Cerca

Aus esotèriques amb T

Ocells que comencen per:
A, B, C, E, F, G, L, M, O, P, R, T, V
Tallarol emmascarata

Tallarols

Esotèric

El tallarol i el seu cant estan relacionats amb els misteris de la nit en els contes de fades de l'edat mitjana. El tallarol Morfeo, que es troba normalment en els boscos, que és una de les poques aus el cant sentim a les nits, es diu així perquè es va associar amb aquest déu grec, que va desafiar i va vèncer a la mort per salvar dels inferns a Eurídice, la seva esposa.

Historia

Pel que fa al tallarol dels jardins, sovint es representa en l'art floral i animalista de l'edat mitjana, posada sobre una flor.
Fitxes ornitològiques dels tallarols: Tallarol capnegre, Tallarol de casquet, Tallarol de garriga, Tallarol emmascarat, Tallarol gros, Tallareta cuallarga, Tallarol trencamates.
Griva cerdana

Tords

Mites i llegendes

Des d'antic, en tots els boscos europeus es creu que escoltar la cançó del tord adverteix que la pluja s'acosta. Pel que aquest ocell va simbolitzar la precognició per als nostres no tan remots avantpassats. També era símbol de llarga vida i que menjant s'aconseguia allargar la vida. El seu melodiós i inconfusible cant, va impressionar molt en l'edat mitjana que home i dones van entendre que era el cant '' de l'ocell del Paradís '', herald de la "Bona Nova" per als cristians.
Fitxes ornitològiques dels tords: Griva, Griva cerdana, Tord comú.
Tórtora al terra

Tórtores

Significat esotèric:

El mascle amanyaga constantment sempre a la mateixa femella. En efecte, si desapareix un dels dos membres de la parella d'aquest ocell coneguda per la seva fidelitat, el que roman no s'aparella mai més. A l'antic Egipte, a la tórtora és la va representar en el símbol jeroglífic bilíter que mostra al ballarí i al músic, o a l'home enamorat de les arts. Va ser sobretot un símbol de puresa, fidelitat i virginitat. Ja des dels seus orígens, la tórtora turca s'ha vist com una maledicció. D'aquí li ve precisament el seu nom científic, decaocto, divuit, que és el que insistentment sembla repetir en correcte grec parlat. S'explica a Grècia que quan Jesucrist agonitzava a la creu, un soldat romà es va apiadar d'ell i va voler comprar-li un bol de llet per aplacar la set. Una vella venedora li demanava 18 monedes, però el centurió tan sols tenia 17 monedes. No es va avenir a regatejar i tan sols repetia 18, 18. Jesús la va maleir per això, convertint-la en aquesta tórtora que només sap dir en grec: 18, 18, 18. Quan s'avingui a raons i digui 17 es convertirà de nou en ser humà. Però si apuja el preu i diu 19 significarà que la fi del món està molt a prop.

Somnis:

Somiar amb tórtores usualment prediu una perfecta harmonia entre esposos i, entre els solters, aquest ocell presagia afalagadores promeses que hauran de dur-se a terme molt aviat.
Fitxes ornitològiques de les tórtores:
Tórtora, Tortoreta diamant, Tortoreta cuallarga, Tórtora turca
Tucà

Tucà

Mites i llegendes

Explica la història que a la selva amazònica vivia un picot que amb el seu fort bec foradava els troncs dels arbres per tal de fabricar un refugi per als seus pollets. Treballava amb afany quan es va acostar volant un bell tucà, amb el seu bell plomatge i el seu plomall de colors al cap. En observar a l'ocell fuster, li va proposar un tracte: com el seu gran bec era incapaç de perforar les escorces dels arbres, li oferia les plomes de la seva cresta, que alegrarien els colors tristos del fuster, a canvi que aquest li construís un buit confortable. Així ho van fer i des de llavors es pot veure a l'ocell fuster treballant sense parar en els durs troncs, orgullós de les plomes vermelloses del seu cap, mentre el tucà i els seus es protegeixen en els buits dels arbres dels rigors del clima amazònic. Fitxa ornitològica del tucà.

Naturalesa esotèrica y su significado

Aus esotèriques,comencen,per,amb,lletra,pardals esoèrics,per t,amb t,ocells