ESPAÑOL

INICI

Cerca

Aus esotèriques amb M

Ocells que comencen per:
A, B, C, E, F, G, L, M, O, P, R, T, V
Martinet-blanc pescant

Martinets, agrons i bernats

Mitologia

En la llegenda de la mitologia clàssica d'Escila filla de Nisos. On Escila traeix al seu pare amb Minos i aquest venç a Nisos apoderant-se de la seva terra. No obstant això, Minos no compleix la seva promesa de casar-se amb ella i la va lligar del seu navili de guerra. Els déus s'apiaden d'Escila i la transformen en garsa salvant-la de morir i va volar lliure cap al cel. Per aquest relat la garsa representa al mateix temps la passió cega, la traïció i la redempció. En observar a les garses rebuscant en els marenys buscant el seu aliment simbolitza la curiositat.

Heràldica

El bernat pescaire simbolitza els drets de pesca. És símbol de vigilància i prudència.
Milà negre en un tallat

Milans

Mitologia

Apol·lo tenia diverses aus consagrades, una d'elles era el milà i que simbolitzava la seva clarividència. Explica la mitologia clàssica que Tifó, monstre engendrat per Gea i la llavor de Cronos, quan ataqui el Cel els déus es van amagar al desert d'Egipte. Per a això Ares es va transformar en un peix, Hermes en un ibis, Dionisi en un moltó i finalment Apol·lo en milà. Mentre el déu Zeus juntament amb Atenea, van lluitar amb el mític monstre que el seu cap tocava les estrelles i tenia per dits cent caps de dracs.
Fitxes ornitològiques dels milans:
Milà negre, Milà reial.
Merla

Merles

Mites i llegendes

Si a l'oreneta està associada amb la primavera a causa del proverbi "una oreneta no fa primavera" a aquest senyor tal honor i tornem a la merla el que li pertany, ja que gairebé sempre és el primer a anunciar la primavera amb el seu cant melodiós de notes aflautades. I si bé la merla negra és comú, la merla blanca és molt més rar, simbolitzant així una cosa completament excepcional.
Fitxes ornitològiques de les merles:
Merla d'aigua, Merla de pit blanc, Merla.
Mussol comú

Mussol i xots

Mitologia

En la mitologia Romana, el Mussol de Minerva és l'animal que acompanya Minerva, deessa de la saviesa, les arts, les tècniques de la guerra, a més de la protectora de Roma i la patrona dels artesans: la deessa romana corresponent a l'Atenea grega. Aquest símbol de l'au de Minerva ha estat utilitzat especialment en la filosofia i en la cultura occidental, i se li ha atribuït erròniament i durant segles els noms d'òliba de Minerva i Mussol de Minerva, tractant-se en realitat d'un mussol. Fitxes ornitològiques dels mussols: Mussol comú, ⁣ Mussol comú, Duc.

Naturalesa esotèrica

Aus esotèriques,comencen,per,amb,lletra,pardals esoèrics,per m,amb m,ocells