ESPAÑOL

INICI

Cerca

Aus esotèriques amb A

Ocells que comencen per:
A, B, C, E, F, G, L, M, O, P, R, T, V
abellerol

abellerols

Esotèric

A l'ésser confiat, poc temorós i molt sociable niant en colònies, l'abellerol es va convertir amb rapidesa en símbol de sociabilitat, simplicitat i espontaneïtat. Va ser considerat una figura exemplar de la felicitat conjugal i de la fidelitat en general, ja que sovint es desplaça en parella, el mascle i la femella semblen inseparables. El mascle en època de zel sol encebar a la femella amb insectes sent molt atent amb ella.
Fitxa ornitològica de l'abellerol
Agró roig

Agrós

Mitologia

En la llegenda de la mitologia clàssica d'Escil·la filla de Nisos. On Escil·la traeix al seu pare amb Minos i aquest venç a Nisos apoderant-se de la seva terra, no obstant això; Minos no compleix la seva promesa de casar-se amb ella i la va lligar del seu navili de guerra. Els déus s'apiaden d'Escil·la i la transformen en garsa salvant-la de morir i va volar lliure cap al cel. Per aquest relat el bernat representa el mateix temps la passió cega, la traïció i la redempció. En observar les garses rebuscant als aiguamolls buscant el seu aliment simbolitza la curiositat.

Heràldica

El bernat pescaire simbolitza els drets de pesca. És símbol de vigilància i prudència.
Fitxes ornitològiques de l’agrós: Martinet blanc, Agró blanc, Esplugabous, Martinet ros, Agró roig, Bernat pescaire
Àguila macenca a un pi

Àguiles

Somnis

Somiar que una àguila que t'ataca i lluites amb ella, avisa diversos perills contra els quals és has d'estar preparat. Quan en aquesta lluita triomfes i l'àguila se'n va, és l'anunci de l'èxit en les teves activitats i projectes. Si la mates per vèncer-la, igualment significa l'èxit, però en aquest cas hauran perdut. L'àguila per als amerindis era portadora de protecció, saviesa i riquesa. Si un indi resava i una àguila es posava a prop, significava que les seves pregàries havien estat escoltades. Aquest animal era el missatger directe del déu únic.

Mitologia

En la mitologia irlandesa, les deesses de la guerra com Badhbh i Morrigan planaven sobre els camps de batalla amb la forma d'un esparver, aus carronyeres que en moltes cultures consideren com presagis o anuncis de mort i es posaven sobre els cossos dels guerrers sacrificats en combat. Els grecs, hindús i perses tenien a l'àguila com un ocell solar. Segons aquests pobles, l'àguila per posseir una vista de gran agudesa li conferia clarividència i era l'únic ésser mortal que amb la capacitat de mirar al Sol directament sense encegar-se, això demostrava que l'àguila i el Sol eren germans. És el símbol de la força, victòria i triomf sobre els elements. A l'ésser tan majestuosa només podia ser la missatgera dels déus. En la mitologia clàssica se la identificava amb Zeus i posteriorment a Occident amb Jesucrist, també es va associar a l'àguila com la personificació dels àngels.

Heràldica

L'àguila simbolitza la condició més gran d'heroi. És símbol de regnat, de preeminència sobre el que s'estén sota el seu domini.
Fitxes ornitològiques de les àguiles: Àguila marcenca, Àguila daurada, Àguila pescadora, Pigarg americà
Alosa becuda al terra

Aloses

Mitologia

Les aloses són aus que representen l'amor i poden predir la salut o la malaltia que ens espera en el futur. Si un malalt veu una alosa posada en una branca, vol dir que té moltes possibilitats de recuperar-se. Si aquesta gira el cap en direcció contrària al malalt vol dir que la malaltia continuarà per un temps més. No obstant això, si mira directament el pacient es recuperarà en poc temps.
A Argentina s'explica que la calàndria va tenir per missió alegrar la solitud de bosc amb el seu cantar meravellós. I ho va fer amb art tan exquisit, va posar en el seu cant tanta gràcia i harmonia, que des de llavors és l'ocell cantor que no té rival en tota Amèrica.
De l'alosa els antics es van fixar en el melodiós i alegre del seu cant. Per aquest motiu i pel seu costum de cantar en ple vol la hi associa amb l'alegria de viure, la felicitat i la plenitud a la vida.
Els bàrbars la consideraven un ocell sagrat i ocell de bon averany i portador de la bona sort. Per als grecs clàssics aquest ocell ja habitava la terra abans que apareguessin els homes i els mateixos déus.

Frases fetes

Cantar com una calàndria: Denunciar, delatar, confessar tot el que sap.
Fitxes ornitològiques de les d'altres aloses: Calàndria, Alosa becuda.
Parella d'ànecs cullerots alçant el vol

Ànecs

Somnis

Somiar amb ànecs silvestres nedant pausadament en aigües tranquil·les i netes vol dir que estem en pau amb un mateix, també pot representar que és aproxima un llarg viatge tranquil i beneficiós. Somiar amb ànecs silvestres volant en un cel clar pot indicar que els nostres assumptes precisen que en un temps per prosperar. Somiar amb un mateix en caçant ànecs salvatges significa que s'està pensant a canviar de tasca, negoci o treball. Si durant el nostre somni altres són els que disparen i maten els ànecs en ple vol, significa el fracàs dels nostres plans per la intervenció de forces alienes al nostre control.

Mites i llegendes

Sembla que, de sempre, la parpella tan característica d'aquest ocell ha estat objecte de burla per als homes. I fins i tot fins al '' Ànec Donald '', a diferència de la resta dels seus amics, que no són sinó ratolins, gossos i cavalls, és incapaç de parlar amb la humana claredat d'ells. Però no només se li atribueix a l'ànec certa malaptesa en el parlar, sinó que a més la seva curiosa manera de caminar també crida l'atenció dels que l'observen. D'altra banda, en alguns contextos, portar a col·lació a l'ànec indica que algú carregarà amb culpes alienes o col·lectives, és a dir, va ser qui '' pagui els plats trencats ''. Des d'un altre punt de vista, si l'ànec va ser considerat sovint com a símbol de la fidelitat conjugal, és perquè li agrada nedar en parella als estanys i llacs. S'entén així sobretot a la Xina, on, des de temps immemorials i encara avui, s'oferia una parella d'ànecs a manera d'amulet per als nuvis. Au parladora i fidel, els nostres avantpassats sempre van tenir més aviat una visió simpàtica de l'ànec.
Fitxes ornitològiques dels ànecs: Xibec, Ànec cullerot, Ànec glacial, Ànec Pequín domèstic
Àguila daurada

Aus de rapinya

Somnis

Somiar aus de rapinya de qualsevol mena indica el risc de patir pèrdues provocades per persones que actuen de mala fe. Somiar matant un ocell de rapinya insinua que es necessitessin grans i prolongats esforços per aconseguir l'èxit perseguit. Quan una dona se somia espantant aus rapinyaires al pati de casa vol dir que està ansiosa de conèixer coses rares, no acords amb la seva manera de ser o que hi ha rivals a prop que tracten de perjudicar-la. No obstant això, si en el somni mata alguns dels ocells, o almenys les espanta, podrà aconseguir el que desitja per estrany que sigui. Somiar amb un ocell de rapinya morta significa que els enemics seran derrotats i no tornaran a molestar.
Fitxes ornitològiques d'aus de rapinya: Pigarg americà, Àguila marcenca, Àguila daurada, Àguila pescadora, Arpella vulgar, Astor, Duc, Voltor comú, Voltor negre, Xoriguer cama-roig, Xoriguer petit, Xoriguer comú, Esmerla, Mussol comú, Secretari
Astor amb una presa

Astor

Història

D'antic era famosa la feresa de l'astor, que s'oculta en els racons més frondosos de bosc. Per la seva gran habilitat en la caça, aquesta rapinyaire era molt cobejada pels nobles. Al segle XIII era tan apreciada que un astor entrenat costava la qual cosa sis bous domats.
El dictador Francisco Franco feia servir com a vaixell d'esbarjo l'inefable iot el "Azor". Es va encallar en plens camps de Castella com a atracció turística, sent un total fracàs.

Mitologia

L'astor apareix de passada en la mitologia Castellana apareixent en el "Poema de Fernán González": el cavall i l'astor.
Bíblia: Levític 11:13: "I dels ocells, aquestes tindreu en abominació; no es menjaran, seran abominació: l'àguila, el trencalòs, l'astor,". Deuteronomi 14:12: "I aquestes són de les que no podreu menjar: l'àguila, el trencalòs, l'astor,".
Fitxa ornitològica de l'astor.

Naturalesa esotèrica

Aus esotèriques amb A,aus,ocells,esotèriques,esotérics,naturalesa,esotética,que ,comencen,per,la,lletra,la a